Tigers segervapen – en ny putter

1 av 2 | Foto: AP (MONTAGE)
Blir det Tiger Woods, med sin nya putter, som vinner The Open...
SPEL

Elva år med samma putter – men i år satsar golfproffset Tiger Woods på en ny. Det gör honom till en vinnare i British Open, enligt oddsen.

Tiger Woods har ett minst sagt tufft år bakom sig med skandaler och skilsmässa. Men när British Open, eller ”The Open”, drar i gång på klassiska St Andrews Old Course i Skottland är det ändå amerikanen som är den stora oddsfavoriten. Detta trots att han för första gången på elva år testar en ny putter som ska anpassa hans spel till de långsamma greenerna.

– Snabbare greener har alltid passat mig bättre, så jag var tvungen att göra en del justeringar. Jag har testat andra putters under träning men aldrig i tävlingssammanhang. Det här blir första gången, säger Woods enligt TT.

Amerikanen spelas till 7 gånger pengarna, närmast följd av landsmannen Phil Mickelson samt nordirländaren Rory McIlroy som båda spelas till 17 gånger pengarna.

Svenskarna en bit efter

Svensklistan hittas en bra bit ner och toppas av Robert Karlsson på 81 gånger insatsen, men kanske är det en annan svensk lite längre ner som är det stora spelet.

– Skånske Peter Hansson spelas till 101 gånger pengarna, men är bättre än så. Han har ett stabilt och tillförlitligt spel och har sett riktigt bra ut i vår, säger Andreas Gillberg, Ladbrokes Sverigechef.

FAKTA

Oddsen:

Tiger Woods 7

Phil Mickelson 17

Rory McIlroy 17

//

Robert Karlsson 81

Peter Hansson 101

Odds: Ladbrokes

ARTIKELN HANDLAR OM