Mångmiljonär – första gången han spelade

Extrem nybörjartur för
den chockade skåningen

SPEL

30-åringen från Möllevången i Malmö hade aldrig spelat på måltipset förr.

Men en jackpot på 9 miljoner säger man ju inte nej till, tänkte mannen – och vann hela potten.

Vissa spelar på tipset i många år utan att vinna en enda krona. Sen finns det de som spelar en gång – och vinner flera miljoner.

Nu har nämligen Svenska Spel lyckats lokalisera helgens mångmiljonvinnare på måltipset, och mycket riktigt handlar det om en fullfjädrad nybörjare.

Mannen i 30-årsåldern lockades av jackpotten på 9 miljoner, fyllde i en kupong för 345 kronor – och glömde sedan bort spelet.

Men så på torsdagsmorgonen cyklade han förbi sin spelbutik Direkten Östergatans Tobak i Malmö och såg en lapp om att de hade sålt miljonspelet.

Fick hjälp av det lokala laget

Efter ett kontrollsamtal till Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson fick han bekräftat att han vunnit pengarna, dessutom med god hjälp från Malmö-laget Limhamn.

– Är det sant, gjorde Limhamn mål i den sista minuten och då blev jag ensam om miljonerna…? Det är ju helt sjukt, sa den chockade vinnaren till Svenska Spel.

Mannen hade aldrig tidigare kryssat i en måltipskupong.

– Jag såg att det var 9-miljonersjackpot på måltipset när jag var inne och spelade andra spel i butiken och då blev jag sugen på att spela för att ta hem den vinsten.

”Måste landa lite i det här”

Och det gjorde han. Totalt blev det 9 208 214 kronor, och dessutom har han fått några nya favoritlag på köpet.

– Gissa om jag kommer följa Limhamn, Dalkurd och Rosengård extra på plats nu efter det här. Nu är dom verkligen mina favoritlag. Men givetvis ett stort tack till Limhamn, säger vinnaren som bland annat planerar en och annan resa för pengarna.

– Nu måste man landa lite i det här, men självklart kommer jag stötta familjen ekonomiskt och åka på fotbollsresor, säger mannen som vill vara anonym.

FAKTA

Den rätta måltipsraden:

4. Carlstad U - Hammarby TFF 0-4

5. Gröndals IK - Vasalunds IF 1-3

9. Norrby - Rosengård 3-3

11. Värnamo - Limhamn Bunkeflo 1-3

12. V. Frölunda - Husqvarna 2-3

16. Dalkurd FF - Östersunds FK 3-2

23. Stabaek - Viking 2-3

30. Bryne - Sogndal 2-5

Vinst: 9 208 214 kronor

Källa: Svenskaspel.se

ARTIKELN HANDLAR OM