Fick fel lott – vann 112 miljoner kronor

Blev mångmiljonärer efter att butiksbiträdet hört fel

SPEL

Butiksbiträdet hörde inte vad lotto-spelaren Stan Knapp sa och skrev ut fel lottokupong till honom.

Trots misstaget valde Stan att köpa lotten. Tur var det.

Det gav en vinst på 112 miljoner kronor.

Skärmdump från CBS News.

Det var den 30 juni som Stan Knapp från den lilla staden Mayerthorpe i Kanada gick till Medicine Bottle Rexall Drug Store för att köpa sin vanliga lottokupong. Stan berättade för butiksbiträdet att han ville ha en Lotto Max-kupong. Butiksbiträdet hörde dock inte vad Stan sa och skrev i stället ut en Lotto 6/49-kupong.

I stället för att bli upprörd valde Stan att köpa lotten. Han fick även med sig sitt vanliga Lotto Max-spel med sig hem.

Rättade efter tre dagar

På Lotto Max-kupongen blev det ingen vinst, men den 3 juli gick Stan tillbaka till affären för att rätta den andra kupongen, den som han fick av misstag. Det visade sig att han hade vunnit 16 096 379 kanadensiska dollar, cirka 112 miljoner kronor.

Butiksbiträdet fick även tag i Stans fru, Gail, som kom till affären. Hon förstod inte vad som hade hänt.

”Kunde inte tro det”

– Jag kunde inte tro att det var sant. Jag bad henne säga det tre gånger till mig, säger Gail Knapp till Western Canada Lottery Corporation, som först i torsdags i förra veckan blev offentliga som storvinnarna i Kanada.

För vinsten tänker paret bland annat betala av lån och räkningar och köpa ett nytt handfat i badrummet i det 31 år gamla huset de bor i.

ARTIKELN HANDLAR OM