Misstaget gav 12 miljoner: ”Vet inte hur det gick till”

45-årig man från Stockholm vann fyrdubbelt på Keno

Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
Blev stenrik av misstag Den svenske spelaren valde att fylla i fyra Kenorader i ställer för en – av misstag. Det gjorde att han vann 12 miljoner.
SPEL

Den nyblivne 45-åringen skulle spela en rad på Keno för tio kronor.

Men när han väl satt framför dataskrämen gick något fel. Han klickade i stället i fyra spel med samma nummer av misstag – och vågade inte ta bort dem. Det gav honom 12 miljoner kronor.

– En underbar överraskning, säger vinnaren.

I måndags vann den nyblivne 45-åringen från Stockholm på Keno.

Han spelade en rad för tio kronor – trodde han. Men någonting hände – av misstag. Plötsligt hade mannen klickat i fyra spel med samma nummer på fyra olika spelkvitton. Han vågade inte ta bort raderna och lät dem vara kvar.

”Vet inte hur det gick till”

I efterhand var det rejäl tur att mannen gjorde som han gjorde. Raden gav tre miljoner kronor – men eftersom han spelat samma rad fyra gånger blev vinsten 12 miljoner.

– Vet inte riktigt hur det gick till, råkade lägga in spelet fyra gånger och tänkte att det nog vore otur om jag tog bort någon av raderna. Det var ju bara tio kronor per spel, säger vinnaren till Svenska Spel. Han fortsätter:

– Visst hade det varit grymt med tre miljoner, för mig är det väldigt mycket pengar. Att det skulle bli det fyra gånger kom som en underbar överraskning.

Flyttar in till stan

Mannen som driver ett eget företag flyttade för ett par år sedan från Stockholms innerstad till Lidingö. Efter miljonvinsten vet han vad han ska göra för en del av pengarna.

– Nu har jag äntligen råd att flytta tillbaka och köpa min drömlägenhet, säger han.

Doreen Genmark, PR-ansvarig på Svenska Spel var rejält nyfiken på vinnaren innan hon fick tag i honom på telefon.

– Min första tanke när vinnarinformationen kom var att det måste blivit något fel. Jag var tvungen att ringa och dubbelkolla. Det var en otrolig känsla att få leverera ett så glädjande besked, säger hon.

Så här såg vinnarraden ut: 8, 25, 28, 29, 31, 43, 45, 46, 55, 70.

ARTIKELN HANDLAR OM