180 miljoner ska ges till spelarna

Så påverkas utdelningen när Stryk- och Europatipset får höjd återbetalningsprocent

Foto: AP
Mer pengar till spelarna Svenska Spel höjer från och med i dag återbetalningen på Stryk- och Europatipset från 46 till 65 procent. Förändringen kommer att ge över 180 miljoner kronor mer per år tillbaka till spelarna enligt spelbolaget.
SPEL

Återbetalningen på Stryk- och Europatipsen höjs i dag från 46 till 65 procent.

De stora vinnarna: spelarna.

– Det absolut bästa som hänt Stryktipset sedan starten. Nu är det dags för alla att inse vilket bra spel det här faktiskt är. Helt i klass med V75, säger Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck.

180 miljoner kronor mer till spelarna. Ja, det är vad Svenska Spel räknar med att kunna betala tillbaka på ett år i och med att återbetalningen på Stryk- och Europatipset ökar från 46 till 65 procent – från och med i dag.

”Största som hänt sedan 1969”

– Det här är det största som hänt Tipsen sedan 1969. Höjd återbetalning har varit väldigt efterfrågat av våra spelare i flera år och nu har vi äntligen fått tillstånd från regeringen. Det känns fantastiskt att äntligen kunna tillmötesgå, det som legat högst upp på önskelistan hos Sveriges alla tippare, säger Patrik Furuhagen, Svenska Spels Varumärkeschef för Tipsen i ett pressmeddelande.

”En värdig konkurrent”

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck är också nöjd med förändringen.

– Det absolut bästa som hänt Stryktipset sedan starten. Nu är det dags för alla att inse vilket bra spel det här faktiskt är. Helt i klass med V75. Omsättningen kommer troligen att dubblas på sikt med tanke på att 13-potten dubblas varje vecka. Jag tror att storspelarna runt om i landet får upp ögonen för Stryktipset nu. V75 har äntligen fått en värdig konkurrent, säger Sandebäck.

FAKTA

Så påverkas utdelningen på tipsen:

STRYKTIPSET:

Dubbelt så höga 13-rättsvinster.

10-miljonersgaranti till en ensam 13-rättsvinnare.

Totalt kommer över 130 miljoner kronor mer per år delas ut.

EUROPATIPSET:

Dubbelt så höga 12 och 13-rättsvinster.

Totalt kommer över 50 miljoner kronor mer per år delas ut.

Nivån för lägsta utdelning ändras också, från dagens 10 kronor till 15 kronor.

Källa: Svenska Spel.

ARTIKELN HANDLAR OM