– Jag vill se Laudrup som tränare i Chelsea

Experten hoppas på dansken i storklubben till 28 gånger pengarna

Foto: AP
DRÖMNAMN FÖR CHELSEA? Viasat-experten Bosse Petersson vill gärna se högoddsaren Michael Laudrup som ny tränare i Chelsea, om Carlo Ancelotti skulle lämna klubben.
SPEL

Carlo Ancelotti kan hänga löst som Chelseatränare efter den senaste tidens tunga resultat.

Då vädrar Viasats Premier League-expert efter ett nytt namn – en riktig högoddsare.

– Jag skulle vilja se Michael Laudrup i Chelsea, säger Bosse Petersson till Sportbladet Spel.

Chelsea går inte längre som den blåa maskin man en gång gjorde. Och som alltid i storklubbar så börjar det ryktas om tränarbyte. Chelsea är så klart inget undantag.

Ett spelbolag har tagit fram odds på vem som blir ny tränare i klubben om Carlo Ancelotti skulle få sparken eller lämna frivilligt. Oddsfavorit är den före detta Chelsea-tränaren Guus Hiddink.

”Behövs en Beckenbauer-typ”

Sportbladet Spel kollade med Viasats Premier League-expert Bosse Petersson om vad han tycker. Han slår ett slag för en högoddsare (28 gånger insatsen).

– Jag skulle vilja se Michael Laudrup (ni i La liga-klubben Mallorca) i Chelsea. Det är ett intressant namn som jag vill hålla ett öga på, säger han.

Varför?

– Nu vet jag ju att Mourinho lyckades, men han är nog undantaget. Jag tror de behövs en tränare i Chelsea med spelarbakgrund. En Johan Cruyff eller en Franz Beckenbauer-typ.

Om du ska gissa, sitter Ancelotti kvar säsongen ut?

– Jag har ju svårt att se att de skulle göra sig av med honom nu. Jag tror att Champions League blir helt avgörande för hans framtid i klubben. Men skulle de åka ut i åttondelsfinalen mot FCK, ja, då vet i tusan hur det blir.

ARTIKELN HANDLAR OM