”Ranelid får inte någon ursäkt”

Nu har författarbråket blivit spelobjekt

SPEL

Björn Ranelid kräver en ursäkt från Svenska Akademiens ständige sekreterare Peter Englund efter blogg-påhoppet.

Något han inte kommer få, enligt ett spelbolag och dess odds.

– Med tanke på Ranelids övertramp under bråkets gång lär Englund inte be om ursäkt för sitt övertramp, säger Anders Sims, oddssättare på Paf.

Foto: KAI REHN
Björn Ranelid.

Författarkriget mellan Björn Ranelid och Svenska Akademiens Peter Englund är i full gång. Nu har till och med ordkriget blivit spelobjekt.

Ranelid gav Svenska Akademien en känga i fredagens premiäravsnitt av Let's dance.

”Skulle behöva dansa”

– Alla svenska människor skulle våga sig på detta. Framför allt de som sitter i Svenska Akademien tror jag skulle behöva ta sig ut från kammaren och börja dansa, sa han då.

Svenska Akademiens ständige sekreterare Peter Englund var inte sen att kontra på sin blogg.

”Noterar att Björn Ranelid uppmanat mig att följa hans exempel och delta i dokusåpor. Det kommer inte att ske. Däremot har jag inga invändningar mot att han gör så själv. Allt som håller Ranelid borta från skrivandet välkomnas”, skrev Peter Englund.

”Osannolikt”

Nu kräver Björn Ranelid en ursäkt från Englund och hotar samtidigt med att lämna tillbaka sina priser han fått av Svenska Akademien. Något som blivit spelobjekt hos spelbolaget Paf.

Men någon ursäkt – det lär han inte få.

– Med tanke på Ranelids övertramp under bråkets gång lär Englund inte be om ursäkt för sitt övertramp. Ett sådant här bråk kan inte blossa upp ur tomma intet, utan det ligger säkert år av tjafs bakom, säger Pafs oddssättare Anders Sims.

– Att Englund ber om ursäkt i direktsänd tv är förstås helt osannolikt. Men jag kan tänka mig att TV4 jobbar på att få med Englund i programmet på ett eller annat sätt.

ARTIKELN HANDLAR OM