16 miljoner söker ägare

I Huskvarna ligger en lottovinst på åtta miljoner och väntar.

SPEL

Var du i Huskvarna i slutet av juni och spelade på Lotto i Gustafssons cigarraffär? Börja i så fall leta efter ditt gamla spelkvitto.

Besväret kan vara värt 7 924 122 kronor.

16 miljoner väntar på en ägare.

Ett normalt år ligger runt 20 miljoner kronor i outhämtade vinster kvar hos Svenska Spel. Det mesta är förstås småvinster. Men även miljonvinster förekommer.

Just nu väntar drygt 16 miljoner på att hamna i rätt ficka.

– Den absolut vanligaste orsaken till att man inte hämtar ut sin vinst är att man har tappat bort sitt spelkvitto och inte registrerat sitt spel via spelkort, säger vinnarambassadör Pierre Jonsson på Svenska Spel.

Tiden tickar

Andelsspelet i Huskvarna gav en så kallad drömvinst på 79 miljoner. Nio av de tio Lottovinnarna har höstat in sina 7,9 miljoner.

Men inte den tionde personen. Och eftersom spelkort inte användes kan Svenska Spel inget göra, mer än att avvakta.

Den okände mångmiljonären kanske bor i trakten, men kan lika gärna ha varit på besök i Huskvarna och höra hemma var som helst i landet.

Spelarna har 90 dagar på sig att hämta ut vinster. Därefter förs pengarna över till en regleringsfond i ytterligare nio månader. Under den tiden får spelarna fortfarande ut vinsten – mot uppvisande av spelkvitto förstås.

Gick rykten

Efter ett år – gränsen är inte alltid absolut, påpekar Pierre Jonsson – är det för sent att kräva ut vinsten, som i stället går till nya vinster, potter och kampanjer.

Honom veterligen är det största beloppet som aldrig betalats ut en Jokervinst på 10 miljoner från 2008.

I skyltfönstret till Gustafssons cigarraffär står en stor pokal, en gratulation från Svenska Spel till den sålda drömvinsten i somras.

– Vi har ingen aning vem den okände vinnaren är. Det gick väl lite rykten på bygden i början, men nu har det lugnat ner sig, berättar Stefan Karlsson i butiken.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM