Här är skottet som gav 2,3 miljoner

Två svenskar blev miljonärer tack vare Fellainis sena kvittering: ”Va, vad säger du?”

Foto: AP
SEN KVITTERING Här är målet av Evertons Marouane Fellaini som gav 2,3 miljoner kronor till två svenskar på helgens Måltips.
SPEL

Här är skottet som gav miljonregn i Stockholm.

Två spelare vann 2,3 miljoner vardera på Evertons 2–2-mål i 90:e minuten.

– Nu får frugan och jag sätta oss ner och försöka förstå vad som hänt, säger en av vinnarna.

Det var dramatiskt på Måltipset i helgen.

När matcherna gick in på övertid pekade det mesta på att miljonerna skulle utebli.

En belgare i Everton ändrade på det.

”En härlig känsla”

I den 90:e minuten sköt Marouane Fellaini in 2–2 i matchen mot bottenlaget West Ham. Över 34 000 åskådare på Goodison Park i Liverpool jublade. Det gjorde även två svenskar – i Solna respektive Saltsjöbaden utanför Stockholm. Tack vare målet vann de båda spelarna 2,3 miljoner vardera på Måltipset.

– Nu får frugan och jag sätta oss ner och försöka förstå vad som hänt. Men det är en härlig känsla och nu kan vi åka på sportlovsresa hela familjen. Sedan kan vi lägga undan pengar till barnens framtid, det känns härligt, säger vinnaren i Solna till Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson. Han fortsätter:

Spelat i 20 år

– Vi har spelat Måltipset i minst 20 år och haft samma system för runt 22 kronor hela tiden. Härligt att det ger utdelning och 2,3 miljoner är ju fantastiskt. Nej, nu får vi ta en kopp kaffe och bara andas.

För vinnaren i Saltsjöbaden kom vinsten som en total överraskning. Han hade inte rättat raderna för 67 kronor när han fick samtalet från Pierre Jonsson.

– Va, vad säger du? Yes, yes, yes! Den här raden är en kombination av mina och sonens tankar samt en match som bygger på dotterns födelsedag, säger vinnaren.

ARTIKELN HANDLAR OM