Galna spelet: De satte slutresultatet i rysaren

Över 200 spelare prickade in resultatet mellan Sverige–Kroatien: Så mycket vann de

SPEL

Här är svenskarnas galna spel:

Över 200 spelare satte slutresultatet 29–25 till Sverige i söndags till ett galet högt odds.

Foto: BILDBYRÅN
Oscar Carlén och Dalibor Doder jublar.

Inför VM var det inte många som trodde på Sverige. Framförallt inte om landslaget skulle få ställas mot stornationen Kroatien.

Men det fanns de som valde att satsa sina pengar på en svensk seger i går. Och inte bara det, de prickade även in det exakta slutresultatet 29–25.

Frankrike mest spelat

– Cirka 220 personer satte slutresultatet. På poolspelet Matchen var oddset 93,25 gånger pengarna på 29–25. Vi hade även fasta odds på resultatspel på internet, där var oddset 140 gånger pengarna. De som vann mest hade satsat runt 100 kr, säger Martin Jonsson, oddssättare på Svenska Spel.

I och med VM-succén får spelbolagen ta emot allt fler spel på Sveriges som världsmästare. Hos spelbolagen Betsafe, Betsson, Expekt och Nordicbet som Sportbladet Spel varit i kontakt med så har de fått in över 40 spel på Sverige – så här långt.

– Frankrike och Kroatien var mest spelade som guldlag innan VM. Vår oddssättare hade tro på Sverige och vi hade ett ganska lågt odds på svenskt guld och tog inte extremt många spel, men vi går ju inte med plus om Sverige kammar hem guldet om man säger så, säger Dan Vikman på Expekt.

ARTIKELN HANDLAR OM