”Han vill satsa på framtid snarare än föredettingar”

Spelbolag tror inte på landslagscomeback för Fredrik Ljungberg

SPEL

Landslagsledningen har öppnat för en eventuell comeback för Fredrik Ljungberg i landslaget.

Den öppningen är totalt stängd – i alla fall om ska tro oddsen.

– Hamrén vill nog satsa på framtidsspelare snarare än föredettingar, säger Andreas Slätt på spelbolaget Unibet.

Foto: BILDBYRÅN
Fredrik Ljungberg.

Fredrik Ljungberg var en av de tongivande spelarna under de första åtta åren av 2000-talet i det svenska landslaget. Han var dessutom ständigt en favorit hos den förre förbundskaptenen Lars Lagerbäck, som utsåg honom till lagkapten.

Lämnade toppfotbollen

Men efter EM 2008 sa ”Freddie” tack och hej till både landslaget och toppfotbollen i Europa. Han lämnade West Ham och Premier League för Seattle och senare Chicago i Major League Soccer (MLS), USA.

Nu när den före detta landslagsstjärnan är tillbaka i Europa och skotska Celtic öppnar landslagsledningen för en eventuell comeback.

”Osannolikt”

– Kommer han igång och börjar prestera som han gjort förut, på den nivån, då kommer vi att ta kontakt, har Marcus Allbäck, players manager i landslaget, sagt tidigare.

Men om landslagledningen öppnar en liten dörr på glänt så är den totalstängd hos ett spelbolag och dess odds.

– Vi tror att en comeback i Hamréns nya landslag är högst osannolikt. Ljungberg levde på sin fart och sitt spelsinne. Det sistnämnda har han kvar plus mängder av rutin, men Hamrén vill nog satsa på framtidsspelare snarare än föredettingar, säger Andreas Slätt, pr-chef på spelbolaget.

ARTIKELN HANDLAR OM