Målvakterna som vägrar hålla nollan

Statistiken avslöjar: De är bäst och sämst i elitserien

Foto: BILDBYRÅN
HÅLLER ALDRIG NOLLAN Sportbladet Spel har tagit fram statistiken som avslöjar vilka lag som håller nollan mest i elitserien. Södertäljes båda målvakter, Pontus Sjögren och Riku Helenius har inte lyckats en enda gång under säsongen.
SPEL

Här är statistiken som borde oroa Södertälje och Frölunda – men få spelarna att jubla:

Södertäljes målvakter håller aldrig nollan och Frölunda är det laget som gått mållöst av isen flest gånger den här säsongen.

Chansen att få ett högt odds på resultatspel på elitserien i ishockey är stor. Bland annat på Svenska Spels ”Bomben” blir det titt som tätt miljonutdelning.

Men för att det ska bli 1 000 000 i odds på exempelvis ”Bomben” så krävs det oftast något annorlunda. Antingen att det blir mycket mål i en match – eller att något av lagen på kupongen håller nollan.

Linköping tätast bakåt

Sportbladet Spel kan med hjälp av statistiken nedan avslöja tre viktiga detaljer som du bör tänka på – innan du satsar dina pengar på slutresultatet i elitserien.

Södertälje släpper alltid in mål. Lagets målvakter Pontus Sjögren (43 matcher), Riku Helenius (41 matcher) och Johan Mattsson (1 match) har inte hållit nollan en enda gång under säsongen.

Det mest troliga är att Linköping håller nollan av elitserielagen. Laget toppar statistiken med sju hållna nollor. Sex har Fredrik Norrena (senast i går mot Skellefteå) stått för och en Christian Engstrand.

Frölunda är det laget som flest gånger går mållösa från en match. De toppar den listan med sex mållösa matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM