”Suarez är det bästa köpet”

Betssons spelexpert Ola Andersson om stormatchen på söndag i Premier League

Foto: GETTY IMAGES
DRÖMDEBUT Luis Suarez gjorde mål i sin Liverpool-debut i onsdags mot Stoke. På söndag slår han till igen enligt Ola Andersson.
SPEL

Drömdebuten i onsdags var ingen tillfällighet.

Liverpools Luis Suarez gör mål igen på söndag mot Chelsea enligt Betssons spelexpert Ola Andersson.

– Vilken injektion det var för laget. Otrolig skillnad jämfört med hur Torres gick och hängde med huvudet, säger han.

Foto: BETSSON
Spelexpert Ola Andersson.

På söndag smäller det – och det rejält i London.

Chelsea mot Liverpool och det kan bli så att Chelseas Fernando Torres kan ställas mot sina gamla lagkamrater som han lämnade i måndags.

I Liverpool värvade man Luis Suarez som ersättare tillsammans med Andy Carroll.

”Vilken injektion”

Sportbladet Spel lät Betssons spelexpert Ola Andersson sia om hur matchen på söndag slutar och vem av stjärnvärvningarna som kommer göra mest nytta för sitt lag under resterande delen av säsongen.

När Suarez debuterade i onsdags för Liverpool gjorde han mål, och enligt Ola Andersson var det ingen tillfällighet. Stjärnan från Uruguay slår till även på söndag.

– Vilken injektion det var för laget senast. Otrolig skillnad jämfört med hur Torres gick och hängde med huvudet, säger Ola Andersson.

Halva priset

Han tror att Suarez kommer vara ett bättre köp än vad Torres är för Chelsea, i alla fall under denna säsong.

– Han kommer till Liverpool i ett tacksamt läge och hela klubben står bakom den värvningen. Kortsiktigt så tror jag att Suarez är det bästa köpet med tanke på ekonomi i förhållande till verkningsgrad spelaren ger laget.

– Han kostar halva priset jämfört Torres. På längre sikt tror jag Torres är den spelare som tar över efter Drogba som målskytt nummer ett i Chelsea och kommer bidra till titlar för klubben framöver.

FAKTA

HÄR ÄR OLA ANDERSSONS TIPS:

CHELSEA–LIVERPOOL:

Olas tips: 1 (1.57). Slutresultat: 2–1 (7.95). Målskyttar: Didier Drogba och Michael Essien, Chelsea. Luis Suarez, Liverpool.

Olas kommentar: Den stora frågan är om Torres kommer spela för Chelsea. Chelsea är igång på allvar nu, tre raka klara segrar och 10–2 i målskillnad. Lampard börjar komma igång och Drogba börjar göra mål. De blir att räkna med i slutstriden till titeln. Kanske också i Champions League.

Liverpool får klara sig utan Andy Carroll som fortfarande är skadad. Suarez hoppade in mot Stoke i onsdags och vilken injektion det var för laget. Otrolig skillnad jämfört med hur Torres gick och hängde med huvudet. Suarez kommer vara bra för Liverpool som har gått bra på sista tiden, vunnit de tre senaste och målskillnaden 4–0. Men trots positiva vindar i Liverpool så blir Chelsea på bortaplan för svårt.

Vilket av nyförvärven gör flest mål under resterande del av säsongen?

Oddsen: Luis Suarez 1.85. Fernando Torres 1.85. Andrew Carroll 5.00. (spelet gäller från 3 februari).

Olas tips: Luis Suarez, Liverpool.

Olas kommentar: Jag tror Luis Suarez är den som gör mest mål av de tre. Han kommer till Liverpool i ett tacksamt läge. I debuten mot Stoke kunde man se vilken energi och glädje han gav laget och publiken med sin intensiva spelstil. Suarez vill väldigt gärna bevisa för fotbollsvärlden att han kan göra mål i en bättre liga än den holländska. Han gör fler mål än Carroll tack vare att hans spelstil passar bättre med hur Liverpool vill spela. Dessutom är Carroll skadad för närvarande och kan ta tid innan han är i form.

Vad gäller Torres så har han att anpassa sig/hitta rätt i Chelsea-gruppen först. Vem är stjärnan, han eller Drogba? Vem spelar centralt eller kommer de spela med två forwards? Vad gör Ancelotti med Anelka och Malouda? Fransmännen har ju en fallenhet att gnälla när de inte får som de vill (minns VM i somras). En hel del frågor som jag tror tar längre tid än för Suarez. Torres kommer också i en tid när Chelsea redan fått ordning på laget och spelet och börjat vinna – innan han anlänt. Det problemet har inte varken Suarez eller Carroll.

Odds från Betsson.

ARTIKELN HANDLAR OM