Jättemissen som gav 10 miljoner kr

Borlängekvinnans fick megavinst på Joker efter sin tabbe

SPEL

Borlänge-kvinnan lämnade in två Lottorader och sitt Jokernummer för 36 kronor inför helgen – men skrev in fel nummer på Jokerraden och upptäckte misstaget försent.

Ett misstag som skulle bli guld värt – Jokernumret gick in och gav en vinst på sanslösa tio miljoner kronor.

– Det här går inte riktigt att fatta, säger hon.

Kvinnan, som vill vara anonym med både namn och ålder, jobbar till vardags som lärare i Borlänge. Hon var alldeles till sig när Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson nådde henne på telefon för att bekräfta Jokervinsten på tio miljoner kronor.

– Gud var skönt att du ringer och bekräftar vinsten! Jag har väntat på det här samtalet. Jag har inte riktigt våga tro på vad som står på mitt spelkonto på nätet, men nu vet jag att det hela är sant. Det här känns inte som det är på riktigt och jag är alldeles kall i hela kroppen, säger hon.

"Ett misstag"

Kvinnan berättar också att hon gjorde en miss med just Jokerraden.

– Det hela är nästan overkligt eftersom jag just den här helgen skrev fel Jokernummer när jag skulle spela. I vanliga fall har jag två andra slutsiffror men skrev fel och såg först efter att jag lämnat in att det blev 56 på slutet, men då var det försent att ändra. Gud, tänk vad ett fel kan bli rätt och vilken tur att jag inte hann ändra slutsiffrorna.

"Går inte att fatta"

Kvinnan säger att hon inte riktigt vet vad hon ska göra, men att det förmodligen blir mindre jobb och mer resande.

– Nej, det här går inte riktigt att fatta, men när jag samlat ihop mig ska jag försöka landa i vad som ska hända nu. Min första tanke är att arbeta lite mindre och resa runt i Europa. Men måste jag som sagt bara landa och försöka smälta hur mycket pengar man vunnit, säger hon.

FAKTA

Tiomiljonersraden:

0250756

ARTIKELN HANDLAR OM