Bodde i en källare – vann 40 miljoner

Utfattig familj tog hem supervinst

SPEL

Richard Batitis, 47, blev av med sitt jobb och tvingades bo med fru och fyra barn i en källare.

Då köpte han en lottokupong och var plötsligt 40 miljoner kronor rikare.

– Det är skönt att inte behöva oroa sig längre, säger han.

Richard Batitis

Richard Batitis, från Maple Ridge i kanadensiska Vancouver, har haft ett tufft liv. Efter 15 års hårt arbete som fabriksarbetare blev han av med sitt jobb förra året. Utblottad tvingades Richard, tillsammans med fru och fyra barn, flytta in i sin svärfars källare.

Han fortsatte att spela på lotto – när han hade råd. Och för några veckor sen satsade han 19 av de sista 20 dollar han hade i plånboken.

"Pappas turnummer"

– Jag har alltid spelat på min pappas turnummer. Ibland har jag inte kunnat eftersom jag inte har några pengar. Men den dagen löste sig plötsligt allt, säger han till The Province.

Richard Batitis prickade in alla sin pappas turnummer. Han kammade hem storvinsten, 6,5 miljoner kanadensiska dollar vilket motsvarar drygt 40 miljoner kronor. Och till en början sa han ingenting till familjen. Men tre dagar efter vinsten, när han kontrollerat att det verkligen stämde, frågade han sin fru när hon planerade att säga upp sig från deltidsjobbet som höll familjen flytande.

"Hon bara skrek"

– När du blir miljonär, svarade hon.

Richard skrattade.

– Men det är jag ju, sa han och visade sin fru en kopia på kupongen.

Hon bara skrek.

"Disney World"

Och nu är familjen, som tidigare inte svarade i telefon för att undvika kronofogden, plötsligt rika som troll. Samtidigt är planerna väldigt enkla, betala av skulder, köpa en bil och ett hus med swimmingpool. Kanske blir det också en resa till Disney World.

– Men jag drömmer om ett normalt, sunt liv, säger Richard Batitis.

ARTIKELN HANDLAR OM