Hysén kan tvingas söka till Idol 2011

Får han 15 000 fans på Facebook blir det verklighet: ”Det vore ingen hit”

Foto: BILDBYRÅN
KAN TVINGAS TILL IDOL Glenn Hysén har antagit en utmaning. Beroende på hur många fans han får på sin Facebook-sida så kommr han att få göra något på listan nedan. Mardrömmen: Idol 2011. ”Hoppas det inte blir så många fans, det vore ingen hit”, säger Glenn till Sportbladet Spel.
SPEL

2007 fick Glenn Hysén krypa runt Rosenborgs hemmaarena Lerkendal efter ett vad.

Nu är han igång igen.

Får han 15 000 fans på Facebook så söker han till Idol 2011.

– Jag hoppas verkligen inte det blir så många, säger Glenn Hysén till Sportbladet Spel.

Glenn Hysén var lagkapten i Liverpool och det svenska fotbollslandslaget under den aktiva karriären. Han har altid varit känd för att säga vad han tycker och tänker.

2007 fick han känna på myntets baksida av att vara frispråkig.

”Det värsta jag gjort”

I Sportbladets ”Dagens Bästa Spel” sa han inför Champions League-matchen Chelsea–Rosenborg: ”Om inte Chelsea slår Rosenborg ska jag krypa tolv mil”.

Några tolv mil blev det inte, i stället fick han gå ner på knä inne på Rosenborgs hemmaarena Lerkendal och krypa runt planen inför de norska fansen.

– Det var det värsta jag gjort, jag var helt utelämnad, säger Glenn Hysén till Sportbladet Spel.

”Glaset på tv:n sprack”

Nu kan det vara dags igen. Och det är ni där ute som kan göra skillnaden.

Hysén har startat en egen sida på Facebook – där utmanar han sina fans. Beroende på hur många fans han får på en månad så kommer han att få anta en utmaning. Får han 15 000 fans – då måste han söka till Idol 2011.

– Hoppas verkligen inte det blir så många. Jag sjöng ihop med Linda Bengtzing i programmet ”Rampfeber” för några år sedan, det var ingen hit. Det var nästan så att glaset sprack på tv-apparaterna, säger Hysén med ett skratt.

Varför gör du detta?

– Jag tycker det är rätt kul. Det är tråkigt att bara gå omkring i samma gamla hjulspår hela tiden, det måste hända någonting. Egentligen skulle man ju hålla käft, men samtidigt är ju detta bara fjantiga grejer, de är ju ingen som kommer råka illa ut.

”Vända hamburgare kan väl vem som helst”

Bland uppdragen som Glenn kan ställas inför så handlar det om bland annat att stå i mål på en handbollsträning, åka kundvagnsrace i Nordstan i Göteborg eller jobba på McDonald's en dag. Men inget av uppdragen fruktar han.

– Det är inga problem. Vad det gäller handbollsmålvakt så hoppas jag att det är ett knattelag, annars får man väl huvudet bortskjutet. McDonald's är också lugnt, vända hamburgare måste väl vem som helst kunna klara.

i går drogs startskottet för Glenns utmaning. Han hade då 970 fans, vilket innebär att han minst måste få totalt 2 970 fans för att hamna på nivå två innan 15 mars.

FAKTA

HÄR ÄR UPPDRAGEN SOM GLENN KAN FÅ GÖRA:

Hur många fans får Glenn på sin Facebook-sida på en månad?

1 000 fans: Då rakar han sig inte på en månad eller skaffar skägg.

2 000 fans: Då står han i mål under en handbollsträning eller går en konståkningskurs.

3 000 fans: Då går han antingen till IFK Göteborgs eller Kopparbergs träning och fäller Fifa-kommentarer som: ”den hade till och med min mormor satt”.

4 000 fans: Då åker han kundvagnsrace i Nordstan i Göteborg eller jobbar på McDonald's en dag.

15 000 fans: Glenn söker till Idol 2011.

HÄR ÄR ODDSEN:

Hur många fans får Glenn Hysén mellan den 14 februari och den 15 mars?

Färre än 2 000: 10,00

Mellan 2 000-2 999: 2,25

Mellan 3 000-3 999: 2,25

Mellan 4 000-4 999: 4,90

15 000 eller mer: 15,00

Odds från Unibet.