”Upplagt för drömfinalen”

Björn Hellberg: Söderling mot Federer troligast

Foto: Scanpix/Getty Images
SPEL

Upplagt för drömfinal i Stockholm Open mellan Roger Federer och Robin Söderling.

Duon är överlägsna oddsfavoriter till totalsegern – helt korrekt enligt tennisgurun Björn Hellberg.

– Det är mycket möjligt att vi får en sån drömfinal, säger han.

Foto: Anders Deros
Björn Hellberg

Världsfemman Robin Söderling har haft det halvtungt på sistone och var helt chanslös mot Roger Federer i Shanghai i förra veckan. Trots det är han solklar andrahandsfavorit i Stockholm Open efter Roger Federer, en Söderling-titel ger 3,20 gånger pengarna medan Federer spelas till 2,15 hos Unibet. Tredjeseedade Tomas Berdych, Wimbledon-finalist i år, är långt efter och har segeroddset 9,00.

"Federer känner flåset"

– Söderling är Federers största hot i turneringen. Vi tror att publikstödet kan ge Söderling extra skärpa och numera skiljer det bara två placeringar mellan dessa två på världsrankingen. Det kan ha en psykologisk effekt. Federer känner flåset i nacken, säger Andreas Slätt, PR-chef på Unibet.

Det är en analys som även Björn Hellberg skriver under på. Svensk tennis mest framstående expert ser också Söderling som Federers största utmanare till titeln och tippar duon som troligt finalpar.

"Möjligt med drömfinal"

– Det är mycket möjligt att vi får en sån drömfinal, vi får hoppas på det. Fast det blir inte lätt, både Berdych och Ivan Ljubicic är väldigt starka så det kan faktiskt går hur som helst, även om jag håller Federer mot Söderling som det troligaste finalparet, säger Björn Hellberg.

Federer krossade Robin i Shanghai förra veckan. Finns det någonting som talar för att det kan gå annorlunda nu?

– Jag tror absolut att hemmapubliken i Kungliga Tennishallen kan ge Robin en hel del tändvätska och det kan till och med räcka mot Federer. Men då ska han alltså först slå Berdych i semifinalen och det blir tufft. Vi ska komma ihåg att Robin, trots att han är världsfemma, har en liten bit kvar till den absoluta världstoppen. Han har aldrig vunnit någon av de 14 största turneringarna och behöver ta ett litet steg till.

Onsdag eller torsdag

Även om Stockholm Opens huvudturnering inleddes under måndagen dröjer det innan vi får se Roger Federer eller Robin Söderling i spel. Toppduon, tillsammans med tredje, och fjärdeseedade Berdych och Ljubicic, står över den första omgången och går in i turneringen på onsdag eller torsdag.

Minimedia
David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM