Han slängde miljard- vinsten i soptunnan

Tappade bort hustruns lottokupong värd 1,2 miljarder kronor

SPEL

Den 9 oktober tog en ensam vinnare hem tidernas största lottovinst i Storbritannien – 1,2 miljarder kronor.

Men fortfarande har ingen kunnat visa upp en vinnande kupong och en kvinnlig pensionär från Coventry säger veta varför.

– Jag vann, men min man har slängt kupongen, säger hon.

Den 9 oktober i år kunde EuroMillions presentera tidernas största lottovinst i Storbritannien. En ensam vinnare tog hem 113 miljoner skattefria pund – en summa som motsvarar ofattbara 1,2 miljarder kronor.

Men efter två veckor har fortfarande ingen vinnare trätt fram till lottobolaget Camelot. Bolaget har heller inte velat avslöja var lotten sålts, för att inte att riskera att röja vinnarens anonymitet, men källor i engelsk press spekulerar i att lotten såldes på livsmedelsbutiken Spar på Daventry Road i Coventry.

"Gav kupongen till min man"

Och nu har en anonym kvinnlig pensionär från just Coventry tagit kontakt med brittisk press och påstår att det är hon som köpt miljardkupongen, men att den nu är borta.

– Jag ger alltid mina lottokuponger till min man för att han ska ta hand om dem, men jag skriver alltid ner mina nummer i ett anteckningsblock. Jag jämförde mina nummer med de i tidningen och kunde inte tro mina ögon. jag sa till min man att ta fram kupongen så att vi kunde dubbelkolla, men han sa att han hade slängt den. Jag blev så arg, säger hon till Daily Mail.

"Rotat i fickorna"

Enligt kvinnan har de letat igenom alla sina ägodelar, utan att lyckas hitta den försvunna kupongen.

– Jag har till och med rotat igenom alla hans fickor, men jag har inte hittat någon kupong. Jag tog med mig mitt anteckningsblock till tidningsaffären och han "herregud, det är ju du som är vinnaren!" Men jag sa att "nej, för kupongen är slängd". Men jag har förlåtit min man, det finns ingen mening med att vara arg. Vi har varit gifta i 50 år och han är mitt liv.

Rikare än Robbie och Bowie

Parets svärdotter har nu kontaktat lottobolaget Camelot som säger att det inte är helt kört att få ut vinsten.

– Det finns en möjlighet för oss att utreda förvunna och stulna lottokuponger, säger talesmannen Simon Horne.

Får kvinnan ut sin vinst blir hon Storbritanniens 589:e rikaste person, med en större förmögenhet än Robbie Williams, David Bowie och Rod Stewart. Väljer hon att sätta in alla pengar på banken och bara ta ut ränta skulle hon kunna plocka ut ungefär 90 000 kronor om dagen.

ARTIKELN HANDLAR OM