”Columbus är underskattat – tar Flyers av bara farten”

Expekts Niklas Wikegård tippar nattens NHL

Foto: bildbyrån
SPEL

NHL håller på för fullt och som vanligt får Sportbladet Spels läsare också de bästa speltipsen på världens bästa hockeyliga.

Varje måndag gör Expekt spelexpert Niklas Wikegård sitt bästa för att hjälpa läsarna att tjäna pengar på världens bästa hockey.

– I natt tror jag på Montreal och Columbus, säger han.

Niklas Wikegård har varit med om det mesta när det gäller hockey, men till och med han erkänner att han är chockad av NHL-inledningen. Främst handlar det om det faktum att Nasville Predators toppar hela alltet.

– Det är sannerligen otroligt. Inte minst för målvakten Anders Lindbäck som inte visat någon rookie-darr alls mellan stolparna. Lindbäck har vunnit tre av de fyra matcher han spelat sedan han fick chansen och det ska bli intressant att se hur säsongen framskrider för honom och Predators.

Men i natt handlar det om spel och då är det matcherna Montreal mot Phoenix och Columbus mot Philadelphia som gäller.

– Jag satsar på Montreal och Columbus denna måndagsnatt. Ni kan förstås singla matcherna också då oddsen är bra, i synnerhet på ganska underskattade Columbus, säger Wikegård.

Wikegårds spel:

Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers 1

Montreal Canadiens - Phoenix Coyotes 1

Odds: 5.98

”Columbus är som sagt aningen underskattat. Det finns ju inte någon direkt stjärnglans runt laget men man bygger för framtiden och i lördags besegrades mästarna Chicago med 3-2. Av bara farten tror jag att Flyers, som inte tickar rätt än, besegras på hemmais.

Montreal Canadiens hela spel och verksamhet bygger på fart och att sätta motståndaren under press och stress. Phoenix ska inte underskattas men jag tror inte man står pall i Montreal. Man saknar också kaptenen Shane Doan”.

ARTIKELN HANDLAR OM