Här blir de blåsta på 100 miljoner

Två kusiner från Ljungby var bara en siffra från Drömvinsten: ”Oj, oj, oj”

Foto: SVENSKA SPEL
BLÅSTA – MED EN SIFFRA Hade åttan varit en nia hade kusinerna från Ljungby vunnit 100 miljoner kronor.
SPEL

Här blir två kusiner från Ljungby blåsta på 100 miljoner kronor.

Hade siffran åtta varit en nia hade de vunnit Drömvinsten.

– Oj, oj, oj. Det hade kunnat bli otroligt mycket pengar, säger en av spelarna.

De båda kusinerna från småländska Ljungby hade bestämt sig för att spela på Lotto och Joker i onsdags. De satsade 22 kronor och följde dragningen med spänning på kvällen.

Och att det blev spännande var bara förnamnet.

Vann 1 miljon

Alla sju siffrorna på Lotto 2 gick in – och det stod klart att de hade vunnit en miljon kronor. Men det kunde ha blivit mycket mera.

På Joker hade de slutsiffrorna 99. Maskinen drog 89 och kusinerna blev blåsta på Drömvinsten med en enda siffra. Vinsten hade landat på 100 miljoner kronor enligt Svenska Spel.

Bygger på gammalt husnummer

– Det kittlade lite extra när man insåg hur nära vi var att plocka hem Drömvinsten. Oj, oj, oj. Det hade kunnat bli otroligt mycket pengar, berättar en av vinnarna när Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel, ringde upp för att gratulera. Vinnaren fortsatte:

– Vi är givetvis otroligt glada för vinsten. Att vinna prick en miljon gör ju även det en skillnad i plånboken och på kontot. Våra två Lottorader bygger på egna siffror, som exempelvis födelsedagar och även ett gammalt husnummer gled med när raderna spikades. Det gör detta lite extra roligt förstås.

FAKTA

HÄR ÄR RÄTTA RADERNA:

LOTTO 2: 2–4–12–16–22–29–35

JOKER: 3–4–9–7–1–8–9

FAKTA DRÖMVINSTEN:

Drömvinsten hade premiär den 9:e februari 2005.

Drömvinsten börjar alltid på 75 miljoner och växer därefter för varje vecka som går (ca 1.5 miljoner per vecka). Det finns inget tak på Drömvinsten så den kan växa och bli hur stor som helst. Den största vinsten som hittills delats ut var i mars 2010 då en man i Helsingborgstrakten vann 214 595 981 kronor.

För att vinna Drömvinsten krävs att spelaren har sju rätt på Lotto och minst två rätt på Joker. Det spelar ingen roll om det är Lotto 1 eller Lotto 2 och gäller både onsdag och lördag. Chansen att vinna Drömvinsten är 1 på 336 227 681.

Flera spelare kan vinna Drömvinsten om de alla har sju rätt på Lotto och två rätt på Joker vid samma spelomgång. Då delas Drömvinsten mellan vinnarna.

2005 vann en person Drömvinsten, under 2008 vann tre personer Drömvinsten, under 2009 gick den inte ut en enda gång under 2010 föll vinsten ut sex gånger.19 februari gick 2011 års första Drömvinst ut.

Källa: svenskaspel.se

ARTIKELN HANDLAR OM