Annette kollapsade – efter miljonvinsten

77-åringen fick köras hem efter glädjebeskedet

SPEL

Annette, 77, gick till tidningskiosken för att kolla av sin lottokupong.

Det visade sig att hon träffat storvinsten värd 12 miljoner kronor – ett faktum som försatte den gamla damen i chocktillstånd.

– Jag kunde inte ens prata och butiksbiträdet fick köra mig hem, säger hon.

Foto: camelot
Annette Brown

77-åriga Annette Brown, pensionerat måltidsbiträde från Bo'ness i skotska West Lothian, hade åkt in till stan för att handla och passade på att kolla sin lottorad i tidningskiosken.

Butiksbiträdet läste av kupongen och fick genast ett annorlunda ansiktsuttryck.

– När jag lämnade över kupongen till butiksbiträdet såg jag genast på hennes ansiktsutryck att jag hade vunnit någonting. Hon sa till mig att komma och titta – jag kunde inte tro mina ögon, säger Annette Brown till Daily Mail.

"Kunde inte prata"

Annette hade nämligen träffat jackpott. Lottokupongen var värd 1,1 miljoner pund, en summa som motsvarar strax under 12 miljoner kronor. Något som föranledde att den gamla damen hamnade i chocktillstånd.

– Jag skulle egentligen handla, men det gick inte. Jag kunde inte ens prata. Därför fick det snälla butiksbiträdet köra mig hem. När vi var hemma fick jag be henne ringa min dotter och berätta. Jag var helt mållös och hon hade inte trott mig i alla fall, säger Annette.

Änkan Annette Brown, som har sju barnbarn och tidigare levde på 5 000 kronor i månaden i pension, har redan börjat fundera på vad hon ska göra med sina pengar. Bland annat planerar hon ett besök hos några släktingar i Kanada.

"Första klass"

– Jag har varit där tio gånger tidigare, men jag trodde aldrig att jag skulle kunna åka dit igen eftersom det är för dyrt. Men nu hoppas jag kunna flyga över hela familjen och ha en stor släktfest. Jag kanske till och med flyger första klass för första gången.

– I övrigt kommer jag att fortsätta med välgörenhet och att passa barn, för det är vad jag älskar att göra. Pengarna betyder bara att jag får chansen att skämma bort min familj. Men det känns skönt att inte behöva oroa sig, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM