Så slutar dramat

ENKÄT: Spelbolagen om streckdramatiken i elitserien

Foto: BILDBYRÅN
JUBLAR AIK tar sista slutspelsplatsen enligt Expekts hockeyexpert Niklas Wikegård. Så här tror alla spelbolagen – och så säger oddsen om dramatiken kring strecken.
SPEL

Två omgångar återstår av elitserien.

Tre frågor behöver svar:

Vem vinner grundserien? Vem tar sista slutspelsplatsen? Vilka hamnar i kvalserien?

Sportbladet Spel tog hjälp av spelbolagens experter och dess odds.

Vad tror du om avslutningen? DISKUTERA HÄR!

Sportbladet Spels frågor till spelbolagen:

1) Vilket lag vinner grundserien?

2) Vilket lag tar den åttonde och sista slutspelsplatsen?

3) Vilka två lag hamnar i kvalserien?

Så här svarar spelbolagen:

Jörgen Sparredal, marknadschef bet365:

1) – Vi tror på en jämn kamp mellan Färjestad och Skellefteå där Färjestad drar längsta strået. Färjestad har riktigt bra form och möter Brynäs hemma i sista omgången. Det tror vi avgör till värmlänningarnas fördel.

2)Timrå, AIK och Modo gör upp om den sista slutspelsplatsen. Det skulle vara en stor överraskning om Frölunda eller Södertälje når slutspelet. Vi håller Timrå som oddsfavorit och de har därmed störst chans att ta den åttonde och sista slutspelsplatsen.

3)Frölunda har ett dåligt utgångsläge och en tuff avslutning då de ställs mot Färjestad hemma och Luleå borta. Vi tror därför att Frölunda hamnar i kvalserien och att de får sällskap av Södertälje eller Modo. Måste vi välja gör Södertälje Frölunda sällskap i kvalserien.

Andreas Slätt, pr-chef Unibet:

1) – Färjestad. Laget har ett intressant avslutningsschema och känslan vi har är att de vinner grundserien. FBK såg oerhört taggade ut mot Skellefteå i tisdags, trots flera skadebekymmer.

2) – Det är nästan hopplöst att tippa, men förutsättningarna för vem som tar sista platsen ger vi till Södertälje, då de har två hemmamatcher, vilket bör väga väldigt tungt. Full pott där och laget har gjort sig förtjänt av en slutspelsplats.

3)Frölunda och AIK. Lagen kommer gå på två minor i de sista fajterna.

Niklas Wikegård, hockeyexpert Expekt:

1)Skellefteå vinner för att det betyder mer för laget än det gör för övriga lag i toppen. HV 71 och Färjestad har mer fokus på att leverera i ett kommande slutspel.

2)AIK tar den sista slutspelsplatsen för att de har den bästa målvakten, ett annat mentalt utgångsläge än övriga indragna lag och, den i det här läget, mest lämpade tränarduon.

3)Södertälje och Frölunda. SSK verkar ha allt emot sig här i slutskedet. Hårt arbete räcker inte för att rädda laget undan en kvalplats. Någonstans finns en självbild av att laget/klubben är ett kvallag, vilket gör att det blir svårare.

Frölunda har en negativ spiral sedan tre-fyra säsonger tillbaka och den leder till kvalserien. Att ständigt vara ifrågasatta som ett lag som underpresterar tar massor av energi. Laget har för få skickliga spelare som utgör ett verkligt hot och har en skadebild som gör att möjligheten till coachning blir minimal, dessutom ett ojämnt målvaktsspel.

Stefan Österberg, oddssättare Svenska Spel:

1) – Det blir HV 71 som vinner på målskillnad före Färjestad och Skellefteå. De kommer ta sex poäng på de två sista matcherna, mot ett skadedrabbat Brynäs och borta mot Södertälje. Skellefteå har två tuffa matcher kvar och inte speciell bra form, och Färjestad lyckas inte slå Frölunda i kväll.

2)Timrå ska enligt våra beräkningar ta sista slutspelsplatsen om än mycket knappt före AIK och Modo. Timrå tar fem av sex möjliga poäng på de två återstående matcherna och det lyckas varken AIK eller Modo med.

3)Frölunda och Södertälje räcker inte hela vägen fram i slutskedet och stannar kvar på de positioner de har även om vi tror Frölunda slår Färjestad i kväll.

Thomas Bertilsson, pr-chef Betsson:

1)Färjestad kan nog ta det här då de verkar ha fått upp ångan rejält och har något lättare matcher kvar än Skellefteå. HV 71 har dock helt klart lättast matcher men ligger tre poäng efter, så det kan bli svårt för dem att nå ända fram.

2)Timrå ser ut att ha ett litet övertag här på AIK och möter ett möjligen oinspirerat Djurgården i sista omgången på hemmaplan, men då ska man besegra Södertälje först.

3)Södertälje och Frölunda ligger redan en poäng efter och båda har två tuffa matcher kvar, framför allt SSK som antagligen måste besegra HV 71 i sista omgången för att undvika kvalserien.

FAKTA

Så säger spelbolagens odds om slutspurten:

BET365:

Vilket lag vinner SM-guld?

Färjestad 3.75

HV 71 3.80

Skellefteå 4.50

Linköping 7.00

Luleå 13.00

Djurgården 14.00

Modo 31.00

Brynäs 35.00

AIK 51.00

Timrå 51.00

Södertälje 101.00

Frölunda 101.00

Vilket lag tar sista slutspelsplatsen?

Timrå 3.00

AIK 3.20

Modo 3.30

Södertälje 7.50

Frölunda 9.00

Vilka lag hamnar i kvalserien?

Frölunda 1.65

Södertälje 1.75

Modo 2.50

AIK 2.70

Timrå 2.75

SVENSKA SPEL:

Vilka hamnar i kvalserien?

Frölunda 1,50

Södertälje 1,55

Modo 2,30

AIK 2,50

Timrå 2,70

Vilket lag tar sista slutspelsplatsen?

Timrå 2,90

AIK 3,00

Modo 3,10

Södertälje 7,5

Frölunda 8,5

BETSSON:

Vilket lag tar SM-guld?

HV 71 3.70

Skellefteå 4.25

Färjestad 4.00

Linköping 7.00

Djurgården 14.00

Luleå 14.00

Brynäs 25.00

Modo 30.00

Timrå 40.00

AIK 60.00

Frölunda 75.00

Södertälje 100.00

Vilka lag hamnar i kvalserien?

Frölunda 1.68

Södertälje 1.60

Timrå 2.55

AIK 2.55

Modo 2.30