”Blåvitt och Elfsborg slukar dina pengar”

Här är allsvenska oddstabellen 2010

Foto: bildbyrån
SPEL

Helsingborg och Malmö ligger i topp – precis som i den riktiga allsvenskan.

Pengaslukarna heter Brommapojkarna, Elfsborg och IFK Göteborg.

Här är lagen som är bäst att spela på i allsvenskan.

Det är spelbolaget Betsafe.com som granskat alla resultat i allsvenskan för att ta reda på vilka lag det lönar sig att spela på. Det visar sig att åtta lag hade gett plus i spelkassan om du spelat dem troget i varje omgång:

Helsingborg, Malmö FF, Örebro, Trelleborg, Djurgården, Mjällby, Åtvidaberg och Gais.

"Åtvid och Gais högoddsare"

– Årets medaljtrio har varit säkra och bra spel men sen kan man notera att Åtvidaberg och Gais har ordnat några rejäla högoddsare. Åtvidabergs seger borta mot Kalmar gav till exempel nio gånger pengarna, säger André Hall, oddssättare på spelbolaget Betsafe.com.

Det minst spelvärda laget är föga förvånande nedflyttningsklara Brommapojkarna. Även de stora fiaskolagen i väst, IFK Göteborg och Elfsborg, har gett usel utdelning för spelarna.

"Två stora besvikelser"

– IFK Göteborg och Elfsborg har varit två besvikelser. Elfsborg har elva segrar men inte vunnit mot de bättre lagen och då ger det inte höga odds. IFK Göteborg har spelat upp sig men är allt för ostabila, säger André Hall.

Hade du satsat 100 kronor på IFK Göteborg och Elfsborg i samtliga matcher i år skulle du förlorat 756 kronor på IFK Göteborg och 1088 kronor på Elfsborg. En tillbakabetalningsprocent på låga 74 och 63. Brommapojkarna är såklart sämst med en tillbakabetalningsprocent på usla 55.

Skånelagen Helsingborg (137 procent), Malmö FF (132 procent) och Trelleborg (126 procent) har varit bäst tillsammans med Örebro (132 procent).

ARTIKELN HANDLAR OM