Wikegård: ”Det kan bli kvalserien för Frölunda”

Oddsen chocksänks efter fiaskostarten

SPEL

De skrevs upp som en av guldfavoriterna – men har floppat blytungt i inledningen av Elitserien.

Nu chocksänks oddsen på att Frölunda får spela kvalseriehockey i vår.

– Frölunda är inte bättre än så här, säger hockeyprofilen Niklas Wikegård, tipsexpert hos Expekt.

Efter 17 spelade omgångar är Frölunda elitserietabellens stora negativa överraskning. Laget har varit genomgående uselt och parkerar på sistaplatsen, med fem poäng upp till Modo på säker mark och sju poäng bakom Brynäs på den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Nu får laget en rejäl salva av hockeyexperten Niklas Wikegård, som går hårt åt Frölunda i sin senaste krönika på Expekt.com.

"Spelarna är inte dummare"

– Vi skriver början av november och paniken sprider sig i Frölundas omklädningsrum. Snart är en tredjedel av serien spelad, Frölunda ligger sist och spelarna är inte dummare än att de tittar på varandra häpet och säger: det finns inga räddningsplankor i den här serien, säger han.

Niklas Wikegård går också hårt åt Frölunda-tränaren Kenta Johansson och dennes ledarskap, framförallt efter matchen mot AIK.

"En dödssynd"

– I ett läge när paniken är som allra störst begår tränaren Kenta Johansson dödssynden att gå ut och kritisera sina spelare. En chef som går ut och kritiserar sin personal i svåra lägen är illa ute. Jag förvånades över Kentas utspel om att köpa nya spelare och att spelarna såg ut som att "de skitit ned sig" mot AIK. Det är inte alls Kentas stil. Eller roll. Hans uppgift som chef är att få personalen, alltså spelarna, att prestera max i match efter match.

– Frågan är om Kenta och hans högra hand, Stephan "Lillis" Lundh, kan entusiasmera spelarna och vända trenden? Jag tvivlar. Efter en tredjedel av serien kan alla lagen bedömas och Frölunda är inte bättre än så här. Vill det sig riktigt illa slutar detta i kvalserien.

"Tror att laget kommer klättra"

Oddsen på att Frölunda skulle hamna i kvalserien var hela 15 gånger pengarna hos Expekt inför säsongsstarten, den siffran är nu nere på 4.10 gånger pengarna. En rejäl sänkning, trots att oddset ändå pekar på att laget tar någon av de tio översta platserna.

– Vi har fortsatt en tro på att laget kommer att kunna klättra i tabellen och ger 1.45 på att laget når slutspel, säger Dan Vikman, presschef på Expekt.com.

ARTIKELN HANDLAR OM