Vann 80 miljoner kr – gav bort varje peng

GIVMILDA Violet och Allen Large tog hem högsta vinsten i juli. Men blev inte gladare för det – och valde att skänka miljonerna till välgörenhet.
SPEL

LONDON. Pensionärsparet vann högsta vinsten – 80 miljoner kronor.

Nu har de skänkt bort hela beloppet.

– Vad man aldrig har haft kommer man aldrig att sakna, säger Violet Large, 80.

Tillsammans med sin make Allen, 75, vann hon högsta vinsten på ett kanadensiskt lotteri, omkring 80 miljoner svenska kronor, i juli. Men paret beskriver sin tur som ”en tung huvudvärk” och bestämde sig snabbt för att inte ge sig ut på några shoppingrundor.

Oroliga för skurkar

Efter att ha sett efter sina familjer har de sen skänkt pengarna till välgörenhet, skriver Daily Mail.

Paret bor i Novia Scotia på den kanadensiska sydostkusten och när vinsten kom vårdades Violet för cancer. Hon och maken var oroliga att de skulle utnyttjas av ”skurkar”.

– Pengarna vi vann var ju ingenting. Vi har ju varandra, säger Allen till Toronto Star.

Sedan vinsten har Violet opererats för att övervinna sin sjukdom och för en vecka sedan fick hon sin sista kemoterapibehandling.

Överöses med tackbrev

Nu har de 80 miljonerna fördelats efter en lång lista av välgörenhetsorganisationer som arbetar med cancer, alzheimer och diabetes. Paret har också skänkt pengar till de sjukhus där Violet vårdats tillsammans med den lokala brandstationen, kyrkor och begravningsplatser.

Nu väller tackbrev och telefonsamtal in.

– Det får oss att må bra. Det finns så mycket gott som nu görs med de där pengarna. Vi är de lyckliga, jag har inget att klaga över, säger Violet.

ARTIKELN HANDLAR OM