”Det är inte riktigt klokt”

Kvinna från Södertälje trodde hon vunnit 10 000 kronor – var 1 miljon

Foto: STIG HAMMARSTEDT
MILJONÄR – UTAN ATT VETA DET Kvinnan från Södertälje trodde hon vunnit 10 000 kronor. När hon väl kom till banken fick hon chockbeskedet.
SPEL

Pensionären från Södertälje skrapade sina lotter och vann 10 000 kronor – trodde hon.

När hon dagen efter stegade in på banken för att ta ut sin vinst fick hon sitt livs chock. Hon hade sett fel – vinsten var en miljon kronor.

– Det här är ju inte riktigt klokt, säger vinnaren.

I slutet av förra veckan klev en den pensionerade kvinnan från Södertälje in på Ica Maxi Stormarknad.

I samband med att hon skulle handla så passade hon även på att ta ut sin vinst som hon fått på en Skrappyramidlott. Hon tog de 60 kronorna i vinst och bytte de mot två Skrap Krysslotter. Bytet skulle visa sig lönsamt.

Glömde bort lotterna

När hon väl kom hem glömdes dock lotterna bort. Först i måndags kom hon på att hon hade köpt dem, och satte igång och skrapade. På den ena lotten blev det en vinst på 10 000 kronor – trodde kvinnan.

Helt överlycklig över vinsten tittade hon nämligen inte så noggrant på antal ord och fick vinsten till 10 000 kronor.

Hörde av sig direkt

För att vara på den säkra sidan åkte hon till banken dagen efter för att hämta ut sina vinstpengar. Banken reagerade på lotten och konstaterade att det inte alls var 10 000 kronor hon hade vunnit – det var en miljon.

Banken hörde direkt av sig till Svenska Spel och vinnarambassadören Pierre Jonsson, för att få bekräftat att damen som satt mittemot verkligen hade vunnit en miljon kronor och inte 10 000 kronor som hon påstod. Jonsson kunde per telefon bekräfta vinsten och kvinnan trodde inte sina öron.

– Det här är ju inte riktigt klokt, svarade en chockad vinnare när hon fick prata med vinnarambassadören.

Åker till Italien

– Nej, jag fattar inte det här. Så går det när man inte kollar ordentligt. Det känns som man kört Vasaloppet, man är helt slut och kan inte förstå att man vunnit.

Vinstpengarna ska först betala av lite lån och en ny bil, sedan bär det av på en vinresa till Toscana.

– Det ska bli härligt, avslutar vinnaren.