Höll vinsten hemlig – döms till fängelse

”Pengarna förstörde mitt liv”

SPEL

Rachael Ream, 27, trodde att hon träffat jackpotten när hon kammade hem en knapp miljon på en skraplott 2008.

Nu har hon dömts till fängelse för bedrägeri eftersom hon fortsatte att ta ut arbetslöshetsersättning trots vinsten.

– De här pengarna har förstört mitt liv, säger hon.

Foto: |
Rachael Ream

Tvåbarnsmamman Rachael Reams och vännen Tracy Hudsons drömmar slog in när de tillsammans skrapade fram 77 777 pund på en skraplott 2008, en summa som då motsvarade en miljon kronor och i dag är ungefär 850 000.

Men den arbetslösa duon rapporterade aldrig in vinsten till myndigheterna och fortsatte trots sin nyvunna rikedom att plocka ut arbetslöshetsersättning, totalt handlar det om ungefär 100 000 kronor som de olovligt tillskansat sig.

"Jag var naiv"

Tracy Hudson erkände sig för några månader sedan skyldig till brottet och dömdes efter en överklagan till åtta veckors fängelse. Hon har redan avtjänat sitt straff. Och under tisdagen var det Rachael Reams tur. Hon har i sin tur dömts till 12 veckors fängelse, skriver Hull Daily Mail.

– Jag önskar att jag kunde vrida tillbaka klockan och att jag aldrig hade vunnit pengarna, de har förstört mitt liv. Jag är ledsen, jag var naiv och förstod inte att jag inte hade rätt till bidragen. Jag har fortfarande ingen arbetsinkomst och jag trodde att jag hade rätt till bidrag. Jag använde vinstpengarna till att betala skulder och de var borta inom sex månader. Jag tycker inte att jag förtjänar fängelse, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM