Wikegård: ”De kommer inte vika ner sig en tum”

Expekts hockeyexpert Niklas Wikegård tippar SM-kvartsfinalerna

Foto: BILDBYRÅN
VINNER I KVÄLL Expekts hockeyexpert Niklas Wikegård tror att Djurgården vinner efter förlängning mot Luleå.
SPEL

I kväll blir Färjestad klart för semifinal.

Det tror i alla fall Expekts hockeyexpert Niklas Wikegård som tippar kvällens tre SM-kvartsfinaler.

Så tippar Wikegård kvällens matcher:

LULEÅ–DJURGÅRDEN:

Wikegårds tips: X (3.95).

Slutresultat efter tre perioder: 3–3 (14.00) Dif vinner i sudden.

Wikegårds kommentar: Jag tror att Djurgården har en bra chans uppe i Luleå i kväll. Varken laget eller ledarstaben kommer att vika ner sig en tum. Djurgården har fortfarande mer att ge. Ett lag med den kapaciteten blir bara bättre och bättre desto fler möten med motståndarna de får. De har vant sig med att spela mot Luleå och har en bra chans i kväll. Jag tror på kryss och Djurgårdsseger i sudden.

FÄRJESTAD–BRYNÄS:

Wikegårds tips: 1 (1.42).

Slutresultat efter tre perioder: 4–1 (11.00).

Wikegårds kommentar: Det är tråkigt för Brynäs som dras med skador, de har haft otur. De hade chansen men jag tror det avgörs i kväll. Tyvärr är det för många forwardsstjärnor skadade för att ge Färjestad en riktig match. Det gäller att gasa för Brynäs och är det någon match som Greiss ska spika igen så är det i kväll. Färjestad har en bra ryggrad och de har spelare som Sanny Lindström som ger laget mental styrka. De fortsätter att vinna de jämna kamperna och de känns starka.

SKELLEFTEÅ–LINKÖPING:

Wikegårds tips: X (4.10)

Slutresultat efter tre perioder: 2–2 (10.00) Saik vinner i sudden.

Wikegårds kommentar: Det här är den svåraste matchen att tippa. LHC hade sju power play utan att göra mål senast, då vinner man inte många matcher. Linköping börjar nog förstå att de inte kan lira sig till seger längre – de måste kriga. Lagen har nu möts nio gånger den här säsongen, det finns inga hemligheter kvar att avslöja och det kommer avgöras på detaljnivå.

Box- och power play har alltid varit viktigt och det blir det även i kväll, det gäller att sätta chanserna och spela smart. En annan viktig faktor blir målvaktsmatchen, Hadelöv spikade igen i Linköping och han måste fortsätta hålla samma nivå.

Alla odds från Expekt.