Wikegård: ”De möts i final”

Expekts ishockeyexpert Niklas Wikegård tippar SM-semifinalerna

SPEL

I kväll inleds SM-semifinalerna.

Expekts ishockeyexpert Niklas Wikegård tror på två hemmasegrar.

Så här tippar han kvällens matcher – och hela matchserierna:

SKELLEFTEÅ–LULEÅ

Wikegårds tips: 1. (2.00).

Slutresultat efter tre perioder: 4–2 (18.00).

Så slutar hela matchserien: 4–2 till Skellefteå.

Wikegårds kommentar: Spelarna i Luleå vet vad som förväntas av dem och vad som måste göras, det är inga överraskningar, utan de kör på med sitt spel. De är tjuriga på ett bra sätt och de har få svackor. Jag tycker ändå att Skellefteå är klara favoriter. Hans ”Säcken” Särkijärvi fyllde på med massor av talanger i laget innan han lämnade. Före slutspelet var jag lite osäker på om de kunde vinna de stenhårda slutspelsmatcherna. Svaret har vi fått efter sju matcher mot Linköping och de har visat vad de är kapabla till.

De senaste åren när Saik kommit till semifinal har det varit klang och jubel. Nu förväntas de att komma dit. Saik har fler vapen att ta till och jag tror att deras skicklighet kommer att ta udden av Luleås hårda hockey.
 

FÄRJESTAD–AIK

Wikegårds tips: Tips 1 (1.65).

Slutresultat efter tre perioder: 4–2 (15.00).

Så slutar hela matchserien: 4–2 i matcher till Färjestad.

Wikegårds kommentar: Det är alltid roligt när en ”underdog” vinner över favoriten. AIK, som på den här nivån får liknas vid Åshöjden, har nu chans att göra något stort. Färjestad kommer dock inte underskatta AIK på samma sätt som HV gjorde, och vakna upp först när det är för sent.

”Gnaget” har för många svackor i spelet och det tror jag kommer att utnyttjas. De har dock få skador och det kommer vara viktigt att alla är fräscha och hungriga. Det ska bli häftigt att se om de kommer att offra sig lika mycket igen, och om Fasth kan hålla samma nivå.

Färjestad har ett mer kompetent lag, så AIK kommer inte att få något gratis. De har ett ruggigt starkt power play att luta sig emot och jag tror de vinner ganska klart.
Alla odds från Expekt.

ARTIKELN HANDLAR OM