”Thern skulle passa in i IFK Göteborg...”

LISTA: Vem blir näste allsvenske tränare? Se 14 tänkbara kandidater här!

Foto: Bildbyrån
Hamnar i allsvenskan 2011? Här nedan ser du listan på 14 möjliga tränare som kan ta över någon allsvensk klubb under 2011 – enligt ett spelbolags oddslista. Jonas Thern är ett av namnen.
SPEL

Lars Lagerbäck, Jonas Thern och Henrik Larsson.

Det är tre namn som kan bli allsvenska tränare under 2011 – enligt ett spelbolags oddslista.

– Thern skulle passa i ”Blåvitt”, säger Andreas Slätt på Unibet.

Under en allsvensk säsong brukar det alltid finnas några klubbar som väljer att byta tränare.

I fjol var det tre klubbar som valde att gå den vägen.

AIK bytte ut Mikael Stahre mot sportchefen Björn Wesström, bara för att sedan byta ut Wesström (blev assisterande tränare) mot skotten Alex Miller.

Åtvidaberg sparkade Daniel Wiklund efter tre matcher till förmån för hans assistent Andreas Thomsson.

Brommapojkarna sparkade Kim Bergstrand i slutet av allsvenskan till förmån för Roberth Björknesjö.

MFF söker förmodligen nytt

Den här säsongen står det redan nu klart att Malmö FF kommer att byta tränare – och med all sannolikhet försvinner Roland Nilsson till FC Köpenhamn redan i sommar, trots att hans kontrakt med de regerande svenska mästarna sträcker sig säsongen ut. Även IFK Göteborg är ryktenas klubb efter klubbens svagaste säsongsinledning på 30 år, där tränaren Jonas Olsson är starkt ifrågasatt av både fans och media.

Då har ett spelbolag tagit fram en lista på 14 tränare, som inte tränar någon klubb i allsvenskan just nu. Vem av dem blir näste allsvenska tränare 2011?

Gamla storspelare

Med på listan finns gamla storspelare som Jonas Thern, Henrik Larsson och Jesper Blomqvist.

– Jonas Thern är nog ett attraktivt namn för många allsvenska klubbar. Personligen tror jag att han skulle passa i ”Blåvitt”. Han har jobbat framgångsrikt med ungdomar och IFK:s filosofi är att satsa ungt, säger Andreas Slätt på Unibet.

Lagerbäck är favoriten

Favorit enligt oddslistan, att bli näste allsvenske tränare 2011, är dock den före detta svenske förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

– Lars Lagerbäck har kopplats ihop med IFK Göteborg tidigare och vi tror att han är ett alternativ. Håkan Mild har förmodligen ett gott öga till honom efter åren i landslaget och han kommer säkert ställa frågan till Lagerbäck om inte resultaten kommer snart, säger Andreas Slätt.