Lennart, 64: Det var jag som blåstes på 20 milj

EXKLUSIVT: Berättar med egna ord om den helgalna lördagen: ”Jättelycklig ändå”

Foto: Privat
Blåstes av linjemannen på miljoner Lennart Persson, 64 berättar i en exklusiv intervju med Sportbladet Spel om den helgalna lördagen som slutade i en Stryktipsvinst på 940 000 kronor. På bilden syns även bäste vännen Filip Fransson, som äger spelbutiken där Lennart lämnade in sitt spel.
SPEL

Lennart Persson, 64. Där har ni spelaren som blåstes på 20 miljoner av den engelske domaren Mike Cairns.

I en exklusiv intervju med Sportbladet Spel berättar han om den dramatiska lördagen, då han till slut fick nöja sig med 940 000 kronor – efter två tveksamma domslut.

– Jag är jättelycklig över 940 000, men 20 miljoner hade ju varit bättre, säger han.

En tvåa i match nummer ett mellan Chelsea–Tottenham, som var Stryktipskupongens enda kvarvarande match, hade givit 64-årige Lennart Persson 20 miljoner kronor.

Och det såg ut som att det skulle bli så – i alla fall fram till matchminut 44. Då valde den assisterande domaren Mike Cairns att godkänna Frank Lampards skott som inne, trots att tv-bilderna visar att den inte var det.

”Jättelycklig”

Matchen slutade till slut 2–1 till Chelsea och Lennart fick ändå 13 rätt, eftersom han garderade matchen med både en etta och en tvåa. Vinsten blev 940 000 kronor.

I en exklusiv intervju med Sportbladet Spel berättar Lennart om den omtumlande lördagen.

– Jag är jättelycklig över 940 000, men 20 miljoner hade ju varit bättre. Man kan ju lugnt säga att linjemannen blåste mig på 20 miljoner. Först fick Chelsea ett mål som inte skulle vara godkänt, sedan ett till som heller inte skulle vara godkänt, det var ju offside. säger han.

Bor i Thailand

Men vi tar det hela från början.

Lennart, som sedan ett år tillbaka bor i Thailand som förtidspensionär, åkte hem till Sverige och Ystad för att gå på begravning. Under sin vistelse i staden har han även spenderat tid med en av sina allra bästa vänner, Filip Fransson, som äger spelbutiken ”Direkten Frasses”, där Lennart lämnade in sin huxflux-rad för 64 kronor.

– På dagen på lördagen var med mina barn i en park och grillade här i Ystad. När vi var klara gick jag hem dit jag bor när jag är i Sverige för att kolla kupongen, jag såg att jag hade tolv rätt. Då ringde jag till Filip. Vi åkte ner till Ystads bästa sportbar och jag sa till honom att han får en miljon kronor om jag vinner 20 miljoner.

”Helt underbart”

Plötsligt gjorde Sandro 1–0 för Tottenham och du hade 20 miljoner. Hur kände du just då?

– Det var ju helt underbart. Man fick liksom inte in det. Jag ringde upp mina fyra barn och sa att om det håller i sig så är ni miljonärer allihop.

Sedan kom två omdiskuterade domslut som förändrade allt. Först Frank Lampards boll som aldrig var över linjen. Och sedan Kalous mål som var offside.

Det skulle han säga till domaren

Lennart fick ändå 13 rätt och 940 000 kronor. Men trots att det lika gärna kunde varit 20 miljoner så är han inte bitter.

– När slutsignalen gick så skrek jag till alla som satt i baren. Jag bjuder på allt, det är bara att ta vad ni vill ha. Damerna fick vin och herrarna fick öl, säger han med ett skratt.

En sista fråga. Om du skulle träffa på den assisterande domaren Mike Cairns. Vad skulle du säga till honom?

– Ha ha. Ja, vad skulle jag vilja säga till den assisterande domaren? Jag vet inte vad jag skulle säga, ha ha. Han blåste mig ju på 20 miljoner. Jag är inte en sån människa så jag är hatiskt till någonting, men han skulle nog haft bättre glasögon. Så, skaffa glasögon hade jag nog sagt.

ARTIKELN HANDLAR OM