– Norge kommer att fixa förlängning mot Finland

Experterna: Så slutar VM:s kvartsfinaler – match för match

Foto: Bildbyrån
Åker ut – efter förlängning Norges poängkung Mathis Olimb jublar efter sitt straffmål mot Tre Kronor i premiärmatchen i VM. I kvartsfinalen mot Finland tar det dock stopp – enligt spelbolagens experter.
SPEL

Tjeckien, Sverige, Finland och Kanada.

Där har ni lagen som vinner respektive kvartsfinal i VM – enligt experterna hos spelbolagen.

Så här tippar de – match för match.

TJECKIEN–USA

Jörgen Sparredal, marknadschef bet365:

Tips: 1. Slutresultat: 4–2.

Kommentar: Tjeckien har imponerat stort och är nu vår favorit att vinna VM. USA är inget dåligt lag men här tror vi inte att de räcker till. Vi ger Tjeckien 80 procents chans att gå vidare till semifinal.

Jonas Nilsson, PR-chef Unibet:

Tips: 1. Slutresultat: 4–1.

Kommentar: Tjeckien visade klass från första början och har hittills vunnit alla sina matcher. Mycket talar för att det fortsätter så och att de tar sitt 13:e VM-guld. Jagr, 39 år gammal, ser lika bra ut som i fornstora dagar och kommer tillsammans med Elias bära fram sitt Tjeckien hela vägen till final om det inte tar stopp mot Sverige i semifinalen. USA inledde piggt men klappade sedan igenom fullständigt mot Sverige och kommer inte räcka till mot hungriga och målglada Tjeckien.

Henrik Lengstedt, marknadschef Nordicbet:

Tips: 1. Slutresultat: 4–1.

Kommentar: Målvakten i USA läckte som ett såll mot Sverige och Tjeckien spelar nästan på hemmaplan. Klar seger för Tjeckien. USA åker hem tomhänta i år.

Dan Vikman, presschef Betclic:

Tips: 2. Slutresultat: 2–3.

Kommentar: Tjeckien är vår guldfavorit och spelarna har nog siktet inställt på final efter denna lottning. Det blir ett massivt tryck och USA gillar såna här lägen. Tjeckiens fart ska fälla avgörandet till slut, men detta är jämnare än vad oddsen säger. Varning för USA vars odds måste synas.

Stefan Österberg, oddssättare Svenska Spel:

Tips: 1. Slutresultat: 5–1.

Kommentar: Allt annat än tjeckisk seger är en skräll. Så som laget övertygat hela turneringen ska det mycket till om USA, som i sin tur gjort två mycket dåliga matcher på rad, ska kunna vinna. Tjeckien ser vi som favoriter till hela VM just nu.

Thomas Bertilsson, PR-chef Betsson:

Tips: 1. Slutresultat: 3–1.

Kommentar: Förra årets vinnare Tjeckien har nu blivit guldfavoriter i turneringen med imponerande vinster mot Tyskland, Ryssland och Slovakien. Laget leds av gamlingen Jagr och består av några riktigt bra NHL-spelare så som Plekanec, Havlat och Frolik. De är favoriter mot USA som har haft det ganska tufft hittills under turneringen.

SVERIGE–TYSKLAND

Jörgen Sparredal, marknadschef bet365:

Tips: 1. Slutresultat: 4–1.

Kommentar: Tyskland blir bättre och bättre och ska inte underskattas. Sverige är dock fortfarande vassare än Tyskland och det skulle vara en stor besvikelse om Tre Kronor åker ut redan i kvartsfinal. Vi ger Sverige 67 procents chans att vinna matchen efter tre perioder och 80 procents chans att gå vidare till semifinal.

Jonas Nilsson, PR-chef Unibet:

Tips: 1. Slutresultat: 3–1.

Kommentar: Det här är en match som Sverige ska vinna och om Fasth sköter burväkteriet lika exemplariskt som han gjort hittills i turneringen är det bara för forwards att sätta chanserna och det är klart. Tyskland är en positiv överraskning och i Endras har man en riktigt bra målvakt som kan spika igen när det vill sig väl. Det blir inget målkalas, men en stabil seger för Tre Kronor.

Henrik Lengstedt, marknadschef Nordicbet:

Tips: 1. Slutresultat: 3–0.

Kommentar: Läggmatchen mot Kanada gjorde vägen fram mot final lättare på pappret. Med Fasth tillbaka i målet, så håller vi nollan och framåt stänker vi in tre baljor, där Loui Eriksson gör två av dem.

Dan Vikman, presschef Betclic:

Tips: 1. Slutresultat: 5–1.

Kommentar: Visst ska Sverige slå Tyskland i kvarten efter förlusten mot Kanada. Detta kommer att bli en klar seger. Tyskland har gjort det bra hittills men ett tidigt svenskt mål avgör, och det uppstår en ny skön hockeyfeber i Sverige inför fredagens semifinaler.

Stefan Österberg, oddssättare Svenska Spel:

Tips: 1. Slutresultat: 4–1.

Kommentar: Vet inte om det finns någon drömlottning i en VM-kvartsfinal men hade man fått välja av alla kvarvarande lag hade givetvis Tyskland legat högt upp på den listan. Eftersom tyskarna har mattats något efter sin fina inledning och Tre Kronor växlat upp så ska det här inte vara några problem alls och en semifinalplats (elva raka i VM) ska bärgas.

Thomas Bertilsson, PR-chef Betsson:

Tips: 1. Slutresultat: 4–2.

Kommentar: Tre Kronor är glada över att få undvika Ryssland och i stället få möta Tyskland i kvarten. Guldoddsen för Tre Kronors del har därmed sänkts i och med att Ryssland och Kanada möter varandra. Viktor Fasth kommer vara tillbaka i målet i denna match, vilket kommer ge trygghet där bak och hjälpa Tre Kronor till vinst. Tyskland kommer dock inte bli en lätt uppgift. Kom ihåg att de slog Ryssland i första matchen.

FINLAND–NORGE

Jörgen Sparredal, marknadschef bet365:

Tips: 1. Slutresultat: 5–2.

Kommentar: Norge har varit en positiv överraskning men nu tar äventyret slut. Finland går vidare till semifinal nio gånger av tio och vi tror inte att det här är undantaget som bekräftar regeln. Finland går vidare till semifinal.

Jonas Nilsson, PR-chef Unibet:

Tips: 1. Slutresultat: 4–1.

Kommentar: Nu är det färdiglekt för Norge. I kvartsfinalerna är det en annan nivå som gäller och på den nivån är inte norrmännen ännu. Finland har letat formen och forcerar vidare mot semifinal.

Henrik Lengstedt, marknadschef Nordicbet:

Tips: 1. Slutresultat: 5–1.

Kommentar: Nu är partyt över för Norge. Finland gjorde en stark upphämtning mot Ryssland och vann på straffar. Het målvakt, och Norge är mätta. Klar seger för Finland.

Dan Vikman, presschef Betclic:

Tips: X. Slutresultat: 3–2 efter förlängning.

Kommentar: Finland är storfavorit men Norge kommer att stå emot bra och liksom i Tjeckiens möte med USA hissas skrällflaggan. Får Finland ett tidigt mål kan detta bli en ensidig match, men lyckas Norge stå emot kan detta bli en nervkittlande rysare. Finland som jättefavorit brukar inte vara någon bra kombination.

Stefan Österberg, oddssättare Svenska Spel:

Tips: 1. Slutresultat: 4–2.

Kommentar: Norge fortsätter att övertyga, mycket roligt för hockeyvärlden, man har en vass power play-enhet och en målvakt som likt vår Viktor Fasth fått sitt genombrott i år. Kanske kan det bli mer spännande än vad oddsen säger. Norge kommer i alla fall ge Finland en riktig match, men Finland ska trots allt vinna.

Thomas Bertilsson, PR-chef Betsson:

Tips: 1. Slutresultat: 5–2.

Kommentar: Oddset på att Norge ska vinna turneringen är 100, vilket betyder att det är inte så många som tror på våra grannar. De har gjort det bra hittills och är supernöjda med en kvartsfinalplats. Norge är ett kompakt lag men vi kan inte se att Finland förlorar detta.

KANADA–RYSSLAND

Jörgen Sparredal, marknadschef bet365:

Tips: 1. Slutresultat: 3–2.

Kommentar: Den på förhand jämnaste kvartsfinalen. Ryssland har inte imponerat men kanske tänder till då turneringen börjar på allvar. Ryssland har kapacitet att vinna, men vi tror ändå att Kanada drar längsta strået.

Jonas Nilsson, PR-chef Unibet:

Tips: 1. Slutresultat: 4–3.

Kommentar: Torsdagens sena kvartsfinal kan sluta lite hur som helst. Det vimlar av offensiva krafter i båda lagen och får ryssarna bara in lite effektivitet i anfallsspelet kommer det bli åka av kring Kanadas målbur. Kanada har visat på jämnhet turneringen igenom och får ändå tipset. Ryssland har slarvat betänkligt och har det inte varit rökridåer inför vad som komma skall blir det respass redan på här.

Henrik Lengstedt, marknadschef Nordicbet:

Tips: X. Slutresultat: 4–3 efter förlängning.

Kommentar: Jämnaste matchen på pappret, och krysset är klart spelbart. Ryssland spelade bra i första perioden mot Finland, men tappade sen. Revanschsugna, men sen är Kanada alltid Kanada. När de har vittring är de livsfarliga.

Dan Vikman, presschef Betclic:

Tips: 2. Slutresultat: 4–6.

Kommentar: Vilken monstermatch detta blir. Kanada är knapp favorit mot ryssarna och hur de här lagen lyckades tråckla sig

fram till ett möte redan i kvarten är en gåta. Jag tror att vinnaren tar hem guldet och Kanada känns aningen mer

homogent som lag. Många mål!

Stefan Österberg, oddssättare Svenska Spel:

Tips: 1. Slutresultat: 5–3.

Kommentar: Ryssland har varit en besvikelse, men kan man inte tända till i en VM-kvartsfinal mot rivalerna Kanada så vore det konstigt. Så är också fallet för Kanada, man är obesegrade men har inte varit så övertygande som man borde varit. Kanadickerna älskar såna här matcher och vi tror de vill lite mer än Ryssland denna gång. Detta var den på förhand betrodda VM-finalen, nu åker ett av lagen i en kvartsfinal.

Thomas Bertilsson, PR-chef Betsson:

Tips: X. Slutresultat: 5–4 efter förlängning.

Kommentar: Det här kommer förmodligen bli den tajtaste matchen av kvartsfinalerna. Kanada anförda av kaptenen Rick Nash och Ryssland genom Ovetjkin och Kovaltjuk. Oddsen på Ryssland som vinnare har gått upp efter förlusten mot Finland och de har verkligen inte rosat marknaden hittills. Kanada har spelat bättre och bättre. De verkar också ha en bättre kemi i laget än det ryska. Oavsett vilket lag som vinner så kommer guldoddsen sjunka på det vinnande laget. Det är därför läge att lägga ett guldspel redan innan denna match.

FAKTA

ODDSEN: Tjeckien vinner VM-guldet 2011

BET365:

Tjeckien: 3.20

Kanada: 3.50

Ryssland: 5.00

Finland: 7.00

Sverige: 7.50

Tyskland: 25.00

USA: 34.00

Norge: 201.00

UNIBET:

Tjeckien: 3,25

Kanada: 3,50

Ryssland: 5,75

Sverige: 6,25

Finland: 6,50

Tyskland: 25,00

USA: 30,00

Norge: 100,00

NORDICBET:

Kanada: 2.80

Tjeckien: 3.50

Ryssland: 6.00

Sverige: 6.00

Finland: 8.00

USA: 20.00

Tyskland: 25.00

Norge: 100.00

BETCLIC:

Tjeckien: 3,00

Kanada: 3,50

Ryssland: 4,50

Sverige: 7,50

Finland: 8,00

Tyskland: 30,00

USA: 30,00

Norge: 100,00 

SVENSKA SPEL:

Tjeckien: 3,25

Kanada: 4,00

Sverige: 5,00

Finland: 5,00

Ryssland: 5,50

Tyskland: 25,00

USA: 25,00

Norge: 40,00

BETSSON:

Tjeckien: 3.10

Kanada: 3.50

Ryssland: 5.00

Finland: 7.00

Sverige: 8.00

Tyskland: 25.00

USA: 35.00

Norge: 100.00

ARTIKELN HANDLAR OM