Tyskland hånas inför VM-kvarten

Spelbolag säkra på svensk seger – ger pengarna tillbaka vid fiasko

Foto: Bildbyrån
Hånas inför mötet med Tre Kronor Tyskland är rejäla underdogs. Så mycket att ett spelbolag till och med tar risken att betala tillbaka pengarna till de som spelat på ett svenskt VM-guld, om Tre Kronor skulle förlora kvartsfinalen.
SPEL

Tre Kronor är storfavoriter enligt experterna och oddssättarna – då hånas motståndaren Tyskland.

Sportbladet Spel kan avslöja att ett spelbolag till och med betalar tillbaka pengarna till spelarna om Tyskland skulle skrälla.

– En förlust mot Tyskland skulle innebära ett praktfiasko för Mårts, säger Thomas Bertilsson, PR-chef på Betsson till Sportbladet Spel.

Sverige har varit upp och ned hittills i VM.

Det kan man knappast säga om kvartsfinalmotståndaren Tyskland, som tillsammans med Norge är de stora överraskningarna i Slovakien, trots att tyskarna kom fyra vid fjolårets VM på hemmais.

Storfavoriter enligt oddsen

Inför kvartsfinalen i morgon mellan Sverige–Tyskland är Tre Kronor, trots det skyhöga favoriter, både enligt experterna och oddssättarna.

Då kan Sportbladet Spel avslöja att spelbolaget Betsson är så säkra på seger, att de till och med betalar tillbaka pengarna till de som spelat på ett svenskt VM-guld, om det skulle bli en fiaskoförlust.

Missat semi två gånger

– Sedan 1986 har Sverige bara lyckats missa semifinal vid två tillfällen i VM. En förlust mot Tyskland i kvartsfinalen skulle innebära ett praktfiasko för nye tränaren Mårts, säger spelbolagets PR-chef Thomas Bertilsson till Sportbladet Spel.

Varför gör ni det?

– Vi vill betala tillbaka pengarna till våra spelare som trott på Tre Kronor och spelat på dem som vinnare av turneringen. Vi tycker ju givetvis som dem, att Sverige ska vara en av favoriterna varje gång det drar ihop sig till mästerskap.

Totalt är det cirka 200 spelare som kan få pengarna tillbaka – om Tre Kronor förlorar förstås.

FAKTA

Så får du tillbaka pengarna vid svensk förlust:

Du måste ha spelat på att Sverige vinner VM-guld hos Betsson.

Vid en svensk förlust i morgon, både under ordinarie tid eller förlängning och straffar, får du tillbaka din insats som ”plåster på såren”.

ARTIKELN HANDLAR OM