Ryktet – för bra för att vara sant

Spelbolaget: ”Det är högst
osannolikt att han spelar”

SPEL

Sir Alex Ferguson som anfallare mot Blackpool  – inte speciellt troligt.

Om man ska tro Betsafe blir det ingen comeback för United-tränaren på söndag.

– Det skulle dock vara otroligt kul, säger Mikael Mellqvist på spelbolaget. 

Foto: AP

Han må ha gjort sju landskamper för Skottland och spelat över 300 proffsmatcher. Men att Sir Alex Ferguson, 69, någonsin skulle göra comback på fotbollsplanen är väl allt annat än troligt. Eller?

”Spelar själv”

Förra veckan uppgav tidningen The Guardian att Blackpools manager Ian Holloway ringt upp Manchester Uniteds tränare och gratulerat honom till seger mot Schalke i Champions League. Sir Alex ska då ha levererat ett minst sagt självsäkert svar.

– Jag spelar själv mot er om vi har vunnit mästerskapet, sade Ferguson.

– Spelarna kommer inte förlåta mig om jag spelar med det bästa laget. De kommer tänka ”Varför”? Och så trippar de runt på tå väl medvetna om att de har en europeisk final några dagar senare, fortsatte United-tränaren.

”Det är högst osannolikt”

Men enligt Betsafe verkar det inte bli någon comeback för Sir Alex. Spelbolaget erbjuder ett odds på hela 900 gånger pengarna om United-tränaren spelar från start.

– Vi ser det som högst osannolikt att den gamla räven skulle skämma ut sig på detta sätt, snarare är det ett skämt och oddsen är därefter. Det skulle dock vara otroligt kul men hälsorisken är påtaglig och det är nog troligare att han får en hjärtattack än att han slår en passning rätt. Intressant hur Owen skulle reagera om en 69-åring får speltid före honom, säger  Mikael Mellqvist, presschef på Betsafe.

FAKTA

Odds: Spelar Ferguson mot Blackpool

Ferguson spelar och blir skadat 550,00

Ferguson byts in 700,00

Ferguson startar matchen 900,00

Ferguson gör mål 9000,00

Odds från Betsafe.

Jonas Blomquist/Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM