”Spelschemat kommer rädda Haglunds jobb”

Elfsborgs tränare sitter säkert – i alla fall över sommaren enligt spelbolag

Foto: Bildbyrån
Blir kvar på tränarposten Trots en vacklande inledning tror ett spelbolag att Magnus Haglund får fortsatt förtroende som Elfsborgstränare. Anledningen: spelschemat talar för klubben i de tre kommande matcherna.
SPEL

Storsatsning och storfavorit – som vanligt.

Trots det har Elfsborg bara vunnit en av tre bortamatcher. Nu ställer sig Unibet frågan om tränaren Magnus Haglund får vara kvar.

– Vi tror att spelschemat räddar Haglund den här gången, säger Jonas Nilsson på spelbolaget.

Med en redan stjärnspäckad trupp så minskade knappast förväntningarna på Elfsborg inför den allsvenska säsongen när klubben värvade spelare som Jon Jönsson, Lasse Nilsson och David Elm.

Obesegrat hemma

Efter åtta omgångar har Elfsborg verkligen blandat sina prestationer.

Hemma på konstgräset på Borås Arena är laget alltjämt obesegrat, men utanför Borås är laget mer än mänskligt.

Laget har bara en seger av fyra möjliga hittills och efter senaste förlusten (3–0 mot Treleborg) frågar sig spelbolaget Unibet om tränaren Magnus Haglund blir kvar.

”Har den bästa truppen”

– Elfsborg har den bästa truppen och Haglund borde få ut mer av den, men då gäller det att han bättrar på lagets usla bortastatistik. Frågan är hur länge klubbledningens tålamod räcker, frågar sig Jonas Nilsson, PR-chef, men tillägger:

– Vi tror dock att spelschemat räddar honom den här gången. Nu väntar tre bottenlag, varav två av matcherna är på hemmaplan.

FAKTA

ODDSEN: Haglund får stanna

Kommer Magnus Haglund att vara huvudtränare för Elfsborg 1 juli 2011?

Ja: 1,03.

Nej: 10,00.

Odds från Unibet.

ARTIKELN HANDLAR OM