Bara en Bangura säljs – han blir det

Oddsen: Teteh får stanna i AIK ett tag till

SPEL

AIK:s Mohamed Bangura och Teteh Bangura tillhör allsvenskans absoluta utropstecken så här långt, omgärdade av flyttrykten som en bieffekt.

Och ska vi tro oddsen är det Mohamed Bangura som blir förste man att lämna Solna-klubben.

– Vi tror Teteh får stanna ett tag till i allsvenskan och visa att han inte bara dansar en sommar innan någon klubb är beredd att betala, säger Thomas Bertilsson på spelbolaget Betsson.

Teteh Bangura och Mohamed Bangura.

”The Banguras” har gjort storsuccé i allsvenskan i år. Tillsammans står de bokförda för 15 mål, och deras spel har starkt bidragit till AIK:s marsch uppåt i tabellen.

Som ett brev på posten regnar det flyttrykten över de båda, men det är bara en Bangura som lämnar för proffsäventyr redan i år – enligt oddsen.

– Teteh är kanske den som imponerat mest under årets säsong med sin styrka och fantastiska målfacit – 10 mål på 13 matcher. Trots det så ser vi det som att Mohamed med fler matcher på elitnivå på sitt cv och ett bredare register som fotbollsspelare fortfarande är den som är mest intressant i dagsläget för ett kontrakt ute i Europa, säger Thomas Bertilsson på Betsson.

Risk för sjunkande skepp

Favoritoddsen säger att bara en av ”The Banguras” lämnar nu i sommar (spelas till 1,95), samt att det är just Mohamed som gör det (spelas till 1,60).

Högst odds får du om båda lämnar – 6,00 gånger insatsen – ett drag som självklart skulle ge AIK en rejäl slant.

– Men gör man sig av med båda finns risken att laget blir ett sjunkande skepp i tabellen under hösten, menar Bertilsson.

FAKTA

Oddsen:

Hur många Bangura spelar kvar i AIK när transferfönstret stänger 31:a Aug 2011?

En av dem blir kvar 1.95

Båda stannar 2.20

Båda försvinner 6.00

Vem av Banguras lämnar AIK först?

Mohamed Bangura 1.60

Teteh Bangura 2.20

Odds: Betsson

Sportbladet Spel