Experten: ”Brasilien är trögt – men överlever”

Måstematch i Copa America

SPEL

Brasilien har fått en usel start i Copa America och kan åka ut redan i gruppspelet om man inte slår Ecuador i natt.

Men det gör de, tror spelbolagens experter.

– Brasilien kommer skärpa till sig, säger Thomas Bertilsson, PR-chef hos Betsson.

De sydamerikanska mästerskapen, Copa America, har inte riktigt gått som Brasilien tänkt sig. På de två första matcherna, mot Venezuela och Paraguay, har laget bara skrapat ihop två poäng och kan om det vill sig illa få säga hejdå till mästerskapet redan efter matchen mot Ecuador i natt.

Det vore ett monumentalt fiasko, men enligt spelbolagen är det inte särskilt troligt att Brasilien missar igen i natt.

"Etta eller tvåa"

– Sista matchen ska inte innebära några egentliga problem för Brasilien, trots den tröga starten på turneringen. Brasilien kommer precis som Argentina skärpa till sig och ta första eller andraplatsen i gruppen vilket beror lite på hur det går mellan Paraguay och Venezuela, säger Thomas Bertilsson.

Dock ser det enligt oddsen allt mer osannolikt ut att Brasilien ska gå hela vägen till guld. Argentina var favorit inför turneringen och är en ännu större favorit nu.

"Robinho syndabock"

– Innan Copa America började låg guldoddsen på 3.00 för Brasilien. Guldoddset på Brasilien höjdes efter en mållös match mot Venezuela och låg då på 3.2 . Efter ännu ett kryss mot Paraguay höjdes oddset ytterliggare till 3.6. Brasiliens tränare Menezes verkadar dock trott på en trög start för Brasilien då han bad supportrarna om tålamod redan innan turneringen startade.

– Robinho verkar nu petas och har utmålats som syndabock i de två inledande matcherna och för att skapat lite intern osämja. Dåliga insatser från Neymar, Robinho, Pato och Ganso har också bidragit till höjningen av oddset, säger Thomas Bertilsson.

FAKTA

Copa America odds:

Matchodds:

Brasilien - Ecuador

1.25 – 5.20 – 12.00

Guldodds:

Argentina 2.25

Brasilien 3.60

Chile 6.50

Uruguay 9.00

Colombia 10.00

Paraguay 16.00

Peru 75.00

Venezuela 80.00

Ecuador 100.00

Odds från Betsson