Dricksen var värd 10 miljoner kronor

Så blev Adam Derbi osannolikt miljonär

SPEL

Taxichauffören Adam Derbi, fick 60 kronor i dricks och bestämde sig för att testa lyckan på lotto.

Och på en av de tre raderna blev det vinst – närmare bestämt tio miljoner kronor.

– Jag kan inte fatta är jag är miljonär nu tack vare den där dricksen, säger han.

Adam Derbi med hustrun Natalia

Fembarnspappan Adam Derbi körde sin taxi i Cardiff som vanligt i fredags. Det som var mindre vanligt var att en kund lämnade motsvarande 60 kronor i dricks efter en körning.

– Jag får inte så mycket bra dricks nuförtiden eftersom alla har ont om pengar. Men jag fick sex pund av en kund i fredags och bestämde mig för att köpa tre lottorader till Euro Millions-dragningen bara på kul, säger han till BBC.

"Kunde inte sluta skaka"

När han kollade av sina rader efter tisdagens dragning kunde han först inte tro sina ögon.

– Jag såg att jag hade vunnit en miljon pund (10 miljoner kronor) och kunde inte sluta skaka. Min fru trodde mig inte. Jag kan inte fatta är jag är miljonär nu tack vare den där dricksen.

Adam har inte bestämt sig för om han ska sluta jobba, det enda som är bestämt är att familjen på sju personer ska flytta till ett större hus.

– Sen handlar det om att se efter pengarna. Jag ska se till att alla fem barnen kommer att ha handpenningen klar till när det är deras tur att köpa hus, ge dem en bra start i livet, säger han.

"Champagnen på is"

Vem kunden som förändrade hans liv är har han ingen aning om.

– Jag vet inte vem det är, men kan inte tacka honom nog, säger han.

Adam Derbis vinst var dock långt ifrån den största i tisdagens Euro Millions-dragning. En brittisk spelare kammade hem toppvinsten på 185 miljoner euro eller 1,7 miljarder kronor. Den vinnaren har dock fortfarande inte trätt fram, men lotteribolagets telefon har varit fullständigt nedringd av både falska vinnare och hoppfulla förlorare.

– Champagnen ligger på is och vi ser fram emot att välkomna vinnaren när han eller hon väljer att träda fram, säger en talesperson för lotteriet till Daily Mirror.

ARTIKELN HANDLAR OM