Sportbladet bäst – igen

Seger för Ulrik & Steven-Lee i ligan Tio tidningars Stryktips

Foto: Svenska Spel
Nummer ett Sportbladets två spelexperter Ulrik Sandebäck och Steven-Lee Holmdahl, infälld i bild, tog hem segern i Svenska Spels liga Tio tidningars Stryktips. Här syns Ulrik Sandebäck ta emot bucklan av Doreen Genmark, Svenska Spel.
SPEL

Här hyllas spelexperten Ulrik Sandebäck för segern i Svenska Spels liga Tio tidningars Stryktips.

Det är andra gången Sportbladet får en inteckning i pokalen, vinner vi en gång till tar vi hem den för gott.

– Ett bevis på att vi har bra koll och att våra läsare har stor nytta av oss, säger Ulrik Sandebäck.

Sportbladets populäre sportspelexpert Ulrik Sandebäck fick ta emot pokalen av Svenska Spels Doreen Genmark på hans hemmaplan Guldfågeln arena i Kalmar.

”Vi läser troligen på mest”

I sommar har han också slutat tvåa bakom TT i Vi Tippas systemtävling 20 experters stryktips, efter att ha vunnit den här ligan de två föregående åren.

– De här två tävlingarna är erkänt prestigefyllda. De visar skicklighet på två olika sätt, och det är ett bra betyg för oss att vi är med och krigar i toppen av båda, säger Ulrik Sandebäck.

Vad är det som ligger bakom framgångarna?

– Ett hårt slit. Vi läser troligen på mest, det går inte att fuska en enda vecka, då tappar man direkt.

Hur viktigt är det att vinna sådana här ligor?

– Det ligger mycket prestige i det här. Ingen annan tidning har två inteckningar, så det ser bra ut.

Hur har spelåret 2011 varit hittills?

– För oss har det gått mycket bra, med bland annat en Stryktipsvinst på nästan en halv miljon kronor på ett tidningssystem på 864 rader. Men överlag är 2011 lite tråkigare eftersom vi saknar ett stort sommarmästerskap som OS eller fotbolls-VM/EM för herrar.

”Ett av världens bästa spel”

Vad finns det att tänka på under spelsommaren?

– Att det är läge att jaga Stryktipsets jättejackpott på 20 miljoner just nu när omsättningen är lägre än vanligt. Du har helt enkelt färre motståndare, nästan hälften så många som under högsäsongen.

Vad är det bästa med Stryktipset?

– Det är ett roligt spel som man helst spelar ihop med kompisarna. Dessutom har spelvärdet ökat enormt sedan Svenska Spel fick öka återbetalningsprocenten till 65.

– Nu är det här ett av världens bästa spel. Inget annat spel genererar fler miljonvinster.

FAKTA

Ulrik Sandebäcks tre bästa helgtips:

Spel: Sverige–Frankrike.

Tips: 2.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 2,80.

Kommentar: Tyvärr har nog Pontus Kåmark rätt. Det finns massor av brister i det svenska laget och en seger över USA gör ingen sommar. Frankrike pressade länge USA i semin och har imponerat under hela mästerskapet. 2,80 på tvåan känns mycket bra. 

Spel: Assyriska–IFK Värnamo

Tips: 1.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,65.

Kommentar: Assyriska slarvade senast i Värnamo. Men nu vet även Södertäljekillarna vem Viktor Claesson är. AFF har bättre koll på ”Super-Viktor” nu och måste ses med toppchans till snabb revansch. Bra Stryktipsspik ihop med HJK Helsingfors och Elfsborg.

Spel: Rops–Honka

Tips: 1.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 5,10.

Kommentar: Här förstår jag inte oddssättningen riktigt. Honka, som i går spelade Europa League i Halmstad, kan mycket väl vara tröttkört. Finska lagen har ingen större bredd och orkar sällan strida på två fronter samtidigt. Över fem gånger pengarna för ettan på Rovaniemi-laget måste bara testas.

ARTIKELN HANDLAR OM