Miljardvinnarna tvingas fly landet

Jagade av tiggare – då flyr familjen till Spanien

SPEL

Colin Weir, 64, och hustrun Christine, 55, från skotska Largs är paret som kammade hem rekordvinsten 1,7 miljarder kronor på lotto förra veckan.

De valde att gå ut med namn och bild för att slippa ljuga för sina vänner – ett beslut de redan har ångrat.

Tiggarbreven som redan börjat komma i hundratal har tvingat familjen att fly till Spanien.

Christine och Colin Weir

Det är tidningen The Telegraph som skriver att Colin och Christine Weir från Largs i Skottland, paret som vann Europarekordvinsten på 161 miljoner pund eller 1,7 miljarder kronor förra veckan, valt att fly sitt hem tillsammans med sina två barn.

Enligt tidningen befinner sig familjen i Spanien, där de hoppas slippa alla tiggarbrev, något som bekräftas av parets brevbärare.

"Delade ut en hög tiggarbrev"

– Tiggarbreven har börjat komma. Jag delade ut en hel hög i dag, men det är många fler som väntar på sortering på postkontoret. De är adresserade enbart till "The Weirs" och min chef ska ta ett beslut huruvida vi ska dela ut dem överhuvudtaget, säger han till tidningen.

Att det blev Spanien är inget långskott. Colin Weir berättade i fredags att hans plan för pengarna är att "ha väldigt roligt" och en av hans konkreta planer var att köpa en privat box på Camp Nou till Barcelonas hemmamatcher. Christine sa i sin tur att hennes största dröm var att resa, och då "minst i business class".

"Ihjältrakasserade"

Enligt parets grannar blir det svårt för dem att någonsin komma tillbaka till Larg.

– Det är svårt att tänka sig att de någonsin ska kunna bo här, nu när alla vet att de har 1,7 miljarder på kontot. De kommer att bli ihjältrakasserade. Ingen hade vetat om de hade hållit tyst. Varför släppa ut katten ur säcken?, säger grannen David Simpson.