Vädjan: ”Ge oss Messi och Tevez”

Amatörlaget vill ta del av lottomiljarderna

Christine och Colin Weir
SPEL

Colin Weir från skotska Largs, Ayrshire, blev Europas störste lottovinnare genom tiderna när han kammade hem 1,7 miljarder på Euro Millions.

Nu vädjar hans lokala fotbollsklubb Largs Thistle om att få ta del av den nyvunna förmögenheten.

– Ge oss Messi och Tevez, säger klubbens vicepresident Jim McGinty.

Colin Weir och hustrun Christine skrev historia i förra veckan när de kammade hem  161,6 miljoner pund – 1,7 miljarder kronor, vilket är den största summa som någonsin vunnits på lotto i Europa.

Hundratals personer och organisationer har redan hört av sig till de nyblivna miljardärerna och bett om pengar. Det gäller även det lokala fotbollslaget Largs Thistle, som skrivit ett "tiggarbrev" till Colin, om än med något skämtsam ton.

"Hade varit underbart"

Klubben, som spelar i Skottlands högsta juniorliga, vädjar nämligen efter två minst sagt spektakulära nyförvärv: Leo Messi och Carlos Tevez, som tillsammans värderas till omkring 1,3 miljarder kronor.

– Colin skulle ha råd med både Messi och Tevez. Det skulle verkligen få publiken att komma i drivor. Men helt ärligt, bara en enda dags ränta skulle hjälpa oss oerhört. En ny läktare hade varit underbart, vi hade kunnat döpa den till Colin Weir-läktaren, säger klubbens vicepresident Jim McGinty till The Sun.

Frågan är om Largs Thistle får gehör för sina böner. Enligt flera brittiska medier har Barcelona-supportern Colin och hans familj valt att lämna Skottland för Spanien, främst för att slippa just tiggeriet.

FAKTA

Klubbarna:

FC Barcelona

Hemmaarena: Camp Nou

Kapacitet: 99 354

Publiksnitt: 80 153

Största stjärnan: Leo Messi

Veckolön: 1 850 000 kronor
 

Largs Thistle

Hemmaarena: Barrfields Park

Kapacitet: 4 500

Publiksnitt: 250

Största stjärnan: Andy Monaghan

Veckolön: 500 kronor

Källa: The Sun

ARTIKELN HANDLAR OM