”Jag bara skrek som en galning”

Paret vann 280 miljoner kronor

Carmen och Loretta Demizio
SPEL

När Carmen Demizio rättade sin lottorad kunde han inte tro sina ögon – och gömde kupongen i kylskåpet.

Först när hustrun Loretta kom hem och bekräftade miraklet förstod han att familjen just blivit 280 miljoner kronor rikare.

– Jag bara skrek som en galning, säger Loretta Demizio.

Carmen Demizio, 61, köpte några lottorader förra onsdagen, men väntade till söndagen med att rätta dem. Han gjorde det i en maskin på livsmedelsaffären hemma i Niagara Falls och kunde inte tro sina ögon när mångmiljonbeloppet plötsligt dök upp på skärmen. Han smet ut ur affären och körde omedelbart hem.

"Gömde kupongen i kylen"

– Jag gömde kupongen i kylen och åkte tillbaka till affären får att få en utskrift på den rätta raden. Pappret satte jag upp på kylen, sen gick jag ut och tvättade bilen, säger han till Toronto Sun.

Det var inte förrän hustrun Loretta, 61, kom hem och kunde bekräfta vinsten som Carmen insåg att han vunnit 41,3 miljoner kanadensiska dollar, en summa som motsvarar dryga 280 miljoner kronor och är rekord för delstaten Ontario.

– Jag bara skrev som en galning. Det är pengar som kommer att förändra våra liv. Målet är att se till att de inte förändrar oss som personer, säger Loretta.

De kallade hem sina vuxna barn på akutmiddag samma dag, något som fick barnen att tro att någon av föräldrarna blivit allvarligt sjuk. I stället korkade Loretta upp rödvinet.

"Det är etta på listan"

– Jag sa till min son att göra sin gladaste dans, säger Loretta.

För pengarna ska det baseboll-galna paret göra en rejäl baseball-rundresa i grannlandet USA och så planerar de att resa till italienska Toscana.

Sen ska naturligtvis familjen få sitt.

– Vi har en stor familj med sju syskon, 15 syster, och brorsbarn och tre egna barn. Pengarna kommer att gå till att betala deras utbildningar, säger Loretta.

Men först på Carmens lista är att fixa sin gamla bil, en MG från 1972 vars motor gav upp för en tid sen.

– Jag måste fixa den. Det är etta på listan, säger han.