Hemlösa paret vann 25 miljoner kronor

Jordbävningen tog deras hus – nu är de miljonärer

SPEL

Paret fick sitt hus förstört av en jordbävning och har inte haft ett hem sen februari.

Under onsdagen vann de 25 miljoner kronor på lotto.

– Jag ser fram emot att inte jobba, säger mannen, som vill vara anonym.

Paret bor i Christchurch, Nya Zeeland, en stad som drabbats av allvarliga jordbävningar både i september förra året och februari i år.

Och det var under februari-jordbävningen som paret förlorade sitt hus. Sedan dess har de tvingats hitta tillfälliga lösningar för sitt boende, främst hos familj och vänner.

25 miljoner kronor

Men under onsdagen vände lyckan. Mannen, som spelar det nyzeeländska "Big Wednesday"-lotteriet varje vecka, kollade sin kupong under en tur till stormarknaden och fick en chock när han förstod att han kammat hem 4,6 miljoner nyzeeländska dollar – motsvarande 25 miljoner kronor.

– Jag kollade av min kupong i maskinen och den började blinka och det stod att jag hade vunnit. Jag sprang till min fru som var i någon av gångarna och sa att vi kan ha vunnit en miljon dollar. När de sen sa att jag vunnit över 4,6 miljoner blev jag jättechockad, säger mannen New Zealand Herald.

"Har råd att resa"

Nu ska mannen gå i pension och sluta jobba.

– Jag ser fram emot att slippa väckarklockan på morgonen. Det ska bli skönt att sova och inte tänka på att behöva gå till jobbet, säger han.

Och så får de chansen att bygga ett nytt hus, för Christchurch tänker de inte lämna.

– Vi kommer att bygga upp våra liv här i Christchurch, ingen av oss vill flytta härifrån. Men vi kommer att ha råd att resa i alla fall, säger mannen.