Sökes: Två nya spelmiljonärer

Har vunnit miljoner – ingen vet vem de är

SPEL

En måltipsvinst på tre miljoner kronor och en Kenovinst på dryga två.

Men miljonerna är fortfarande herrelösa då ingen av vinnarna hört av sig till Svenska Spel ännu.

– Det är lite magknip. Man vill ju att de som vunnit får ut sina pengar, säger Doreen Genmark på Svenska Spels vinnarjour.

Svenska Spel fick två nya miljonärer i helgen. En måltipsvinnare vars 30 satsade kronor på Ica Maxi i Enköping har förvandlats till  2 146 939 kronor och en Keno-vinnare som har blivit 3 000 030 kronor rikare efter ett spel som lämnades in på Ica Maxi i Visby.

Gemensamt för båda spelarna är dock att de inte använt spelkort och att de inte hört av sig för att göra anspråk på vinsterna. Svenska Spel letar nu efter miljonärerna med ljus och lykta.

"Gick miste om 7,9 miljoner"

– Vi får lugnt luta oss tillbaka och invänta vinnarnas samtal. Det är dock med lite magknip man gör det för i allt semesterfirande och resande är det så lätt att man inte har koll på sina spelkvitton, säger Doreen Genmark.

Vinnarna har ett år på sig att hämta ut sina vinster innan pengarna går tillbaka till spelarna. Och det har hänt förut att miljonbelopp aldrig hämtats ut.

– Ungefär samma tid förra året var det en vinnare som inte hade koll på sitt kvitto och gick miste om 7,9 miljoner kronor. Det är alltid så trist när det händer. Man vill ju att de som vunnit ska få sina pengar, säger Doreen Genmark.

ARTIKELN HANDLAR OM