”Malmö kommer få ett helvete i kväll”

Glenn Hysén sågar lagets CL-chanser

Foto: Bildbyrån
SPEL

I kväll väntar sanningens ögonblick för Sveriges Champions League-hopp.

Malmö FF måste göra ett resultat borta mot Glasgow Rangers för att ha chansen att nå gruppspelet – inte särskilt troligt enligt Unibets tipsexpert Glenn Hysén.

– Malmö kommer att få ett helvete, säger han.

Det räcker egentligen bara att se på oddsen för att få ett hum om hur stora Malmös chanser är att skaka om Glasgow Rangers på bortaplan i kväll.

Unibet ger hela 8,50 på tvåan, vilket kan översättas till högst otroligt, medan en Rangers-seger ger oddset 1,38.

Glenn Hysén ger Malmö en liten chans i dubbelmötet, men påpekar att den är just väldigt liten.

"Håller bra klass"

– Jag tror inte Malmö är chanslösa, men Rangers är tuffa att möta. De har varit ett par år på den här nivån. Rangers har bra spelare, det är inga världsstjärnor, men det är bra klass, säger han.

Vad tror du om just kvällens match?

– Malmö kommer att få ett helvete i kväll på bortaplan. Rangers kommer att gå på knock för att få med sig ett så pass bra resultat som möjligt. Malmö har ingen chans på bortaplan, men hemma ska de nog kunna vara där och nosa.

"Svårt att säga i procent"

Hur ska Malmö göra för att vinna?

– Det gäller att inte spela för fegt. Jag kommer ihåg när Elfsborg mött Valencia för något år sedan. Då åkte de ner till Spanien och la sig på rygg bara efter några minuter. Då blir man straffad direkt.

Glenn Hysén tror följaktligen inte att Malmös chanser att ta sig till Champions League-gruppspelet är särskilt stora.

– Det är svårt att säga i procent, men det blir jävligt tufft. Speciellt eftersom de inte spelar klockrent just nu. Hade Malmö varit rejält i stöten hade chanserna ökat, säger han.