”Tunga insatserna läggs på Ryssland”

Ryssarna är spelbolagens guldfavoriter i finalen

Foto: AP
Favoriter till guldet Ryssland är knappa favoriter hos spelbolagen inför nattens JVM-final. Bland spelarna märks även att de tyngre insatserna ligger på Ryssland.
SPEL

Två galna upphämtningar har tagit Sverige till final i junior-VM.

I natt klockan 02.00 svensk tid smäller.

Här får du senaste nytt inför finalen från spelvärlden.

FRÅGORNA:

1) Hur spelar svenska folket på matchen?

2) Vad tror ni som spelbolag om matchen?

3) Om man ska spela livespel på finalen, vad ska man tänka på för att chanserna att vinna pengar ska öka?

SPELBOLAGENS SVAR:

JONAS NILSSON, PR-CHEF UNIBET:

1) – Det har varit en stökig resa fram till final för ”Småkronorna” som varit uträknade både en och två gånger. Men laget har visat att det finns vinnarskallar och kommit tillbaka från svåra underlägen. Det har även präglat spelet på Sveriges matcher och man kan ana en försiktig optimism, då vi ser mycket spel på Sverige att vinna inklusive övertid och straffar till 1,98, detta från just svenska spelare. Globalt är fördelningen jämnare sett till spelen.

2) – Spelare för spelare är Ryssland det bättre laget. Betryggande ledning mot Sverige i gruppfinalen hämtades upp i sista perioden och Sverige kunde till slut vinna i förlängning. Även i semifinalen mot Kanada höll Ryssland på att tappa en 6–1-ledning med drygt tio minuter kvar av matchen. Sverige har hämtat upp underlägen två matcher i rad när det verkligen gällde vilket har givit svenskarna ett psykologiskt övertag inför finalen. Det kommer bli jämnt och tufft och det kommer inte vara avgjort efter tre perioder. Vi tror Sverige vinner första guldet sen 1981 efter förlängning och straffar.

3) – Historien visar att det svänger friskt i junior-VM. Sverige har visat att trots underlägen i viktiga matcher viker man inte ner sig och har kapaciteten att komma tillbaka. Ryssland har både vänt omöjliga underlägen, finalen mot Kanada förra året, och nära nog tappat ”ointagliga” ledningar, semifinalen mot Kanada i år. Lärdomar som är bra att ha med sig när man spelar live på matchen då det kan svänga snabbt och även stora ledningar går att tappa. Med cash-in-funktionen kan du dessutom säkra dina vinster om ett tidigt livespel går din väg, sen spelar det ju ingen roll om det i slutändan visade sig vara fel.

PATRICK KIPLER, INFORMATÖR NORDICBET:

1) – Det är väldigt jämnt spelat än så länge, med en liten övervikt för krysset.

2) – Vi tror också på en väldigt jämn match. Och dessutom målsnålt. Lagen möttes som bekant i gruppspelet och då var det jämnt, vi har ingen anledning att tro att det ska se annorlunda ut i natt.

3) – När man spelar live gäller det att följa såväl matchen som oddsen noga och försöka se trenden i matchen. Det handlar om att kunna förutspå vad som ska hända, innan det händer.

DAN VIKMAN, PRESSCHEF EXPEKT:

1) – De flesta spelar på Sverige. Med hjärtat. De tyngre insatserna kommer på Ryssland. Populära sidospel är att Ryssland gör över 2.5 mål till 1.50 i odds och att det blir över 6.5 mål totalt i matchen till 2.10 i odds.

2) – Vi tror att Ryssland vinner. Vi har ryssarna som knapp favorit i matchen, 2.10 gånger pengarna. Ryssarna har en högre kapacitet. ”Småkronorna” ger 2.55 i odds.

3) – Vänta på det bästa läget oddsmässigt och följ din egen känsla efter hur du bedömer matchen. Spela på laget du tror på när laget ligger under. En vändning kan ge bra betalt, eller på att det laget gör matchens nästa mål.

PER CARLANDER, ODDSSÄTTARE SVENSKA SPEL:

1) – Mycket jämnt fördelat mellan lagen.

2) – Vi tror på en mycket jämn tillställning. Sverige är bättre som lag, men Ryssland har bättre spelare individuellt sett.

3) – Att läsa spelet under matchen. Juniorhockey är väldigt bra lämpat för livespel eftersom matchbilden ofta svänger fram och tillbaka under matcherna.