”Får köpa mig ett par bra vandringskängor”

Sportbladets Robert Laul om det sjuka vadet att promenera hela vägen hem från Ukraina om...

Foto: Bildbyrån
Kan tvingas ut på en lång promenad Sportbladets fotbollsreporter lovade i gårdagens krönika att promenera hela vägen hem från Ukraina i sommar om John Guidetti startar i Sveriges EM-premiär.
SPEL

Här är det galna vadet som Sportbladets fotbollsreporter Robert Laul kan få ångra.

I sin krönika i Sportbladet i går lovade han att gå hela vägen hem från EM i Ukraina, via Vitryssland, om John Guidetti startar i EM-premiären.

– Skulle Guidetti göra det Tomas Brolin gjorde i sin landslagsdebut mot Wales våren 1990 – hänga två i debuten mot Kroatien i februari – då får jag väl köpa mig ett par bra vandringskängor till att börja med, säger Robert Laul.

Glenn Hysén har gjort det.

Inför en Champions League-match mellan Chelsea och Rosenborg på Stamford Bridge lovade han att krypa runt Rosenborgs hemmaarena Lerkendal om Rosenborg skulle ta poäng. Rosenborg tog poäng, och Hysén infriade sitt vad.

Nu kommer nästa galna vad.

Gjorde tre mål i helgen

Efter helgens hat trick från Feyenoord-spelaren John Guidetti så är han högaktuell för EM-truppen, men att han spelar från start för Sverige i EM-premiären, det tror inte Sportbladets fotbollsreporter Robert Laul.

I gårdagens krönika i Sportbladet (läs den här), lovade han följande:

”Om Guidetti spelar från start i EM-premiären mot Ukraina i juni, samtidigt som Ibrahimovic, Elmander, Toivonen och Hysén är tillgängliga, då lovar jag att promenera hem till Sverige genom Vitryssland när mästerskapet är över”.

Ett spelbolag ger nu oddset 10,50 gånger pengarna på att John Guidetti spelar från start, och Sportbladet Spel tog ett snack med Robert Laul om vadet.

”Det är otänkbart”

Hur vågar du lova att promenera hela vägen hem till Sverige?

– Med den information vi har i dag är det otänkbart att John Guidetti startar i en tävlingslandskamp för ett svenskt A-landslag under förutsättning att anfallskonkurrenterna är skadefria.

Om han skulle starta, vet du egentligen hur många mil du kommer tvingas att gå?

– Nej, men jag tippar på ett par hundra.

Kommer du träna för din promenad innan avresan till EM-festen i sommar. Och i så fall hur?

– Skulle Guidetti göra det Tomas Brolin gjorde i sin landslagsdebut mot Wales våren 1990 – hänga två i debuten mot Kroatien i februari – då får jag väl köpa mig ett par bra vandringskängor till att börja med. Men där är vi inte ännu.

”Tar stopp på gränsen till Vitryssland”

Säg att Guidetti får starta, vad är det värsta som kan hända på din promenad hem till Sverige?

– Antagligen tar den stopp vid gränsen till Vitryssland. Mitt löfte i all ära men jag är tveksam till att diktatorn Alexander Lukasjenko släpper in mig. Det vore jag i så fall honom evigt tacksam för.

Hur går det för Sverige i EM?

– Realistiskt är att Sverige åker ut i gruppspelet. Mirakel kan ske men då är det just ett mirakel. Första matchen mot Ukraina är nyckelmatchen, vinst där samtidigt som England och Frankrike kryssar, då har England en press av bibliska mått på sina axlar inför mellanrundan mot Sverige som Zlatan & Co kan utnyttja.

FAKTA

ODDSEN: Guidetti med mot Kroatien

Startar John Guidetti Sveriges första EM-match mot Ukraina?

Ja: 10.50

Kommer John Guidetti vara med i truppen mot Kroatien 29 februari?

Ja: 1.20

Nej: 2.85

Odds från Betsson.

ARTIKELN HANDLAR OM