Chocken: Hittade 6 miljoner i bilen

Svensken hade glömt bort sitt spelkvitto helt och hållet – fick chock när han hittade det av en slump

Foto: sxc.hu
Chockartat fynd Mannen från Västerås hade glömt bort att han spelat på Lotto. Av en slump hittade han sin spelkupong liggandes i bilen – efter fem dagar. Kupongen var värd sex miljoner kronor.
SPEL

I fem dagar var verkstadsarbetaren mångmiljonär – utan att veta om det.

Av en slump hittade han sin bortglömda Lottokupong – i bilen. Kupongens värde: 6 miljoner kronor.

– Det var en himla tur att jag såg kvittot och plockade in det från bilen, säger mannen från Västerås.

Lördagen 28 januari lämnade verkstadsarbetaren i yngre medelåldern in ett spel på Lotto för 100 kronor på Ica Maxi i Västerås.

På kvällen gav raden 23, 29, 19, 14, 33, 20 och 30 sju rätt och en vinst på 6 219 555 kronor.

Det var mannens siffror. Problemet var bara det att varken han eller Svenska Spel visste om det eftersom han inte använt sig av Spelkortet, som bevakar alla spel, när han hade lämnat in sina rader.

”Blir svettig”

Förra måndagen gjorde även Sportbladet Spel en efterlysning på vinnaren. Men det var knäpptyst.

I torsdags så hörde dock mannen av sig till Svenska Spel, och fick sin storvinst bekräftad. Han hade helt enkelt glömt bort sin spelkupong, och den hittades av en slump – liggandes i hans bil.

– Wow, det här är helt sjukt. Nu blir man svettig och det var en himla tur att jag såg kvittot och plockade in det från bilen, sa vinnaren till Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson. Han fortsatte:

Köper ny bil

– Men det här går inte att ta in. Är det rätt och stämmer eller vad ska man tro? Nej, det här är en sån jädra härlig känsla. Nu behöver man inte slita och jobba så jäkligt som man gör för varenda krona.

Trots ett chockartat samtal så hade mannen redan hunnit fundera ut vad en del av pengarna kommer användas till.

– En nyare bil blir det så fort pengarna finns på kontot. Sen kan det bli tal om nytt boende också, vi får se. Det här är helt galet, jag kommer inte kunna sova i natt den saken är klar, säger mannen, som önskar att vara anonym.

ARTIKELN HANDLAR OM