Neej, här är siffrorna vi inte ville se

Bara 15 procents chans för Sverige att gå vidare från gruppen: ”Nästan en omöjlighet”

Foto: Magnus Wennman
Jobbigt värre Zlatan Ibrahimovic gjorde mål till ingen nytta i EM-premiären. Dagen efter premiärsmällen ger spelbolagen bara Sverige 15 procents chans att ta sig vidare till kvartsfinal.
SPEL

Mardrömsinledningen på EM sätter Sverige i en mycket prekär situation.

Ser man till spelbolagens beräkningar tar EM definitivt slut på tisdag nästa vecka för landslaget.

– Det är 15 procents chans att gå vidare till kvartsfinal, vilket nästan är en omöjlighet, säger Thomas Bertilsson på spelbolaget Betsson.

Andrej Sjevtjenko stal hela showen på Olympiastadion i Kiev i går kväll med sina två mål för Ukraina.

Och i och med 1–2-förlusten för Sverige i EM-premiären ser det riktigt mörkt ut att ta sig vidare till en kvartsfinal, framförallt med tanke på att England och Frankrike väntar på fredag respektive tisdag.

”Krävs minst fyra poäng”

Ska man tror spelbolagens beräkningar så blir det nästintill en omöjlighet för Erik Hamrén & co att ta sig vidare från gruppen och avancera till en kvartsfinal.

– Det är drygt 15 procents chans. Det krävs minst fyra poäng för att gå vidare och det ser nästan omöjligt ut, säger Thomas Bertilsson, pr-ansvarig på spelbolaget Betsson.

Hos Nordiccbet är man lite mer optimistiska, men, de tror ändå det blir mycket svårt för Sverige.

– Vi ger dem 20 procents chans att gå vidare, säger spelbolagets oddssättare Urban Aheinen.

FAKTA

SPELENKÄT: Så tror spelbolagen om EM:

Sportbladet Spels frågor:

1) Efter premiärförlusten med 1–2 mot Ukraina, hur bedömer ni Sveriges chanser att gå vidare i procent?

2) Nu har alla lag visat upp sig i fotbolls-EM 2012. Vilket lag har det största förtroendet hittills hos spelarna, och vilket lag har haft det minsta?

Urban Aheinen, oddssättare Nordicbet:

1) – Vi ger Sverige 20 procents chans att gå vidare från gruppen. Det kan tyckas högt i mångas ögon, men med rätt resultat på fredag, så blir det en spännande slutomgång där båda matcherna troligen är helt avgörande, för vilka två lag som går vidare från gruppen.

2) – Vi ser ett ökat intresse för Ryssland och Italien, men förtroendet för Holland har svalnat rejält efter förlusten mot Danmark.

Thomas Bertilsson, pr-ansvarig Betsson:

1) – Drygt 15 procents chans. Det krävs minst fyra poäng för att gå vidare och det ser nästan omöjligt ut.

2) – Tyskland har varit ett populärt val och intresset har inte minskat efter vinsten mot Portugal. Även Holland har sina supportrar, trots missen mot Danmark. Minst intresse har Ukraina haft och de ger fortfarande 40 gånger pengarna att vinna EM, trots vinsten mot Sverige.