Titta, miljonerna som brunnit inne

SPEL

Tänk att vinna miljonbelopp på spel, vilken total lycka!

Men tänk dig om du har vunnit, men inte hittar spelkvittot eller glömmer hämta ut din vinst.

Det har hänt – ett antal gånger. Här är tre storvinster på totalt 27,9 miljoner kronor som aldrig nådde dess ägare.

När det handlar om Sverige finns det två spelvinster som står sig i särklass. Det handlar om en Jokervinst på 10 miljoner och en Lottovinst på 7,9 miljoner kronor.

Ingen av vinsterna nådde den rättmätige ägaren.

Vi börjar med Jokervinsten.

Spelet var ett så kallat ”Lördagsgodis” för 75 kronor. Det lämnades in på Pressbyrån vid Centralstationen i Göteborg. Spelet lämnades in 15 november 2008.

– Gör nu snälla en ordentlig genomgång i alla fickor, plånböcker, byrålådor och handväskor, vi vill självklart få tag på vinnaren, vädjade Svenska Spels Pierre Jonsson förgäves. Detta är tidernas största spelvinst i Sverige som aldrig hämtats ut.

Vann ”Drömvinsten”

På andraplats hamnar en Lottovinst på 7,9 miljoner kronor.

Det var ett andelsspel på Lotto som lämnades in hos Gustafssons Cigarraffär i Huskvarna 3 juli 2010. Spelet gav Drömvinsten, sju rätt på Lotto plus två rätt på Joker, och 79 miljoner kronor. Tio personer var med på andelsspelet, nio av tio hämtade ut sin del av vinsten. En person missade att hämta sin del på 7,9 miljoner.

– Det kom in ett sent samtal. En person som trodde att han hade rätt rad. Han hade fått kvittot efter sin döde far. Men det visade sig tyvärr att det inte var rätt. Men det var dramatik in i det sista, sa Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson. Han lade till:

– Det är jättetråkigt att ingen kan hämta vinsten. Man hoppas hela vägen att någon ska dyka upp.

”Verkligen synd”

Men det är inte bara i Sverige som storvinster inte hämtats ut. Även i England har det hänt.

I 200 dagar väntade Lottoorganisatören Camelot på att en mystisk vinnare skulle hämta ut sin vinst på 850 513 pund, cirka tio miljoner kronor. Men inte en enda person gjorde anspåk på vinsten.

– Det är verkligen synd att ingen givit sig till känna, sa en talesperson från Camelot.